Kesikbaş’tan OSB Başkanlığı'na dilekçe

Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş, noter aracılığıyla Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanlığına bir talep dilekçesi göndererek, Nadir Küpeli'nin OSB Başkanlığına usulsüz seçildiği iddiasıyla ilgili bazı sorularının cevaplandırılmasını istedi.

Kesikbaş’tan OSB Başkanlığı'na dilekçe
12 Aralık 2017 Salı 16:21


Kesikbaş, avukatı aracılığı ile gönderdiği dilekçesinin ilk bölümünde; 27 Temmuz 2017 tarihinde Eskişehir Sanayi Odası Meclisinde yapılan Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan ve Yönetim Kurulu seçimi konusunda bazı tespitlerde bulundu.

Dilekçede, Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir’in görev süresinin 2 yıldan 4 yıla çıkartan kanunun 1 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe girdiği belirtilirken, kanunun değişmesi ile ilgili olarak, “Her ne kadar Savaş Özaydemir görev süresinin dolduğunu meclis görüşmelerinde beyan etmişse de 1 Temmuz 2017 günü 30111 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 7033 Sayılı Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına dair Kanunun 43. Maddesinde, Yönetim kurulu, müteşebbis, heyetin en az 4 kendi üyeleri arasından olmak üzere seçeceği 5 asıl 5 yedek üyeden oluşur. Genel kurulan geçen ve müteşebbis heyetin sona erdiği OSB’lerde yönetim kurulu yönetmelikle belirlenecek kriterlere göre en fazla 11 asıl 1 yedek üyeden oluşur. Yönetim kurulu üyeleri 4 yıl için seçilir” şeklinde değişiklik olmuştur” ifadelerine yer verildi.

"Özaydemir'in görev süresi kanunla 4 yıla çıkartıldı"
Dilekçenin devamında ise, kanunun çıktığı tarihte yürürlüğe girdiği de belirtilerek, görev süresinin dolmadığı halde Savaş Özaydemir’in istifa dilekçesinin bulunmadığı iddia edildi. Konuyla ilgili dilekçenin devamında şu ifadelere yer veriliyor;
“Seçimin yapıldığı 26 Temmuz 2017 tarihinde 1 Temmuz 2017 günlü ve 3011 Sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 7033 Sayılı Kanunun böyle bir emredici hükmü yürürlükte olmasına rağmen yani kanunun 1 Temmuz 2017 tarihinde yürürlüğe girmesi sebebi ile mevcut başkanın görev süresi 4 yıla çıktığı göz önünde bulundurularak meclis tutanaklarından bir önce ki seçimin 2 yıllığına yapıldığına ve kanunun 26 Temmuz’da değil, bundan sonrası için yürürlüğe kanacağı şekilde yapılan uygulamanın hangi hukuki ilkeye dayanarak yapıldığı bilgisinin tarafımıza verilmesini talep etmekteyiz. Ayrıca Sayın Savaş Özaydemir’in OSB Yönetim Kurulu Başkanlığı ve ilgili yönetimin yönetim kurulu üyelikleri görev süresi sona erdiği ve 2 yıl için seçilmiş kabul edilmiş olsa dahi 1 Temmuz 2017 tarihinde yayımlanan 7033 Sayılı Kanunda görev süresinin 4 yıla çıkarıldığı son derece açıktır. Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin ‘Yönetim Kurulu Üyeliğinin Boşalması’ başlıklı Madde 39-(1)-Herhangi bir sebeple yönetim kurulu üyeliğinin boşalması halinde müteşebbis heyet aşamasında olan OSB’lerde yerine mensup olduğu kurumun ilk sıradaki yedek üyesi genel kurulunu yapmış OSB’lerde ise sıradaki yedek üye geçerek, kalan süreyi tamamlar .”

"Gelen cevaplara göre idari adli makamlara başvuracağız"
Dilekçenin son bölümünde ise Kesikbaş, cevaplandırılması için '26 Temmuz 2017 tarihili seçimin hangi kanunun ilgili maddeleri ile ve hangi usül ve yasalara dayanarak yapıldı?', '1 Temmuz 2017 tarihinden önce OSB'nin onaylı parselasyon planında yer alan sanayi parselleri ile hizmet ve destek alanındaki toplam parsellerin kaçta kaçlık oranı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almış durumda?', '1 Temmuz 2017 tarihinden sonra OSB'nin onayla parselasyon planında yer alan sanayi parselleri ile hizmet ve destek alanındaki toplam parsellerin kaçta kaçlık oranı iş yeri açma ve çalışma ruhsatı almış durumda?' ve 'OSB, müteşebbis heyetinin genel kurula geçiş işlemlerinin son durumunu ve geldiği aşama nedir?' sorularını yöneltti.
Dilekçede sorular sonrasında ise "Sorulara yönelik tarafımıza yazılı olarak bilgi verilmesini, aksi taktirde bütün idari ve adli mercilerde yasal haklarımızı kullanacağımız ve yine gelen cevaplara göre bütün idari ve adli mercilerde yasal haklarımız kullanma hakkımızı saklı tutulduğunu bildirir gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz" diye belirtildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.