KESİKBAŞ’IN İDDİASINA YANIT GELDİ

Eskişehir Sanayi Odası Başkan Adayı Celalettin Kesikbaş’ın Nadir Küpeli’nin OSB Başkanı seçilmesinde usulsüzlük olduğu iddiasına yanıt geldi. OSB Başkanı Küpeli, iddiaların komik olduğunu belirterek, kısakançlıktan kaynakladığını söyledi. OSB Meclis Başkanı ve Müteşebbis Heyet Başkanı İsmail Kunduracı ise , “Bakanlıkta tüm bilgiler var ve yetki verdi. Bu tür konular gündemimizde yok.” dedi.

KESİKBAŞ’IN İDDİASINA YANIT GELDİ
13 Aralık 2017 Çarşamba 14:26

Kesikbaş’ın iddialarını basın toplantısında gazetecilerin sorması üzerine yanıtlayan Küpeli, “Herhangi bir odada, herhangi bir işletmede yöneticilik yapmayınca maalesef böyle oluyor. Hatta aklıma bir şey daha geldi. Bu bilgileri veren kişi acaba bizim taraftar mı? Çünkü çok komik bir iddia. 7033 sayılı yasadan bahsediliyor. Henüz bize böyle bir yazı gelmedi. Onu söyleyeyim. Ama internet haberlerinde okudum dün. 4562 sayılı yasaya atfen değişiklik var 8. maddesine. Diyor ki; önce bizim bölgeyi tanımlıyor: mevcut bölgede yönetim kurulu beş üyeden oluşur. Bunlardan 4 tanesi müteşebbis heyeti, bir tanesi dışardan olabilir. Devam ediyor arkasından. Mütşebbis heyetinin sona erdiği, genel kurula geçecek olan, geçen organize sanayi bölgelerinde kanun ile belirtilen kriterlere uymak koşuluyla yönetim sayısı 11 asıl, 11 yedekten oluşur. Ve seçimlerde 4 yıl da bir yapılır. Çok net bir hüküm var. Bunun üzerine söylenecek çok laf yok. Bana çok komik geldi. Bu seçimler yapıldıktan sonra bakanlığa bildiriyoruz. Bakanlık da imza yetkisi veriyor. Dolayısıyla biz imza yetkisini kafamızdan almadık. Bizim derdimiz seçim falan değil. Eskişehir’e nasıl fayda sağlarız bunun derdindeyiz. Ciddi bir gündem var. Ciddi anlamda üretilmiş eserler var ortada. Biz kıskançlıkla hareket etmiyoruz. Bunların hepsi kıskançlıktan kaynaklanıyor. Bizim gündemimizde şehre hizmet var” dedi.

Ana gündemimiz bu olmaması lazım

Basının Kesikbaş’ın iddilarına ilgi gösterdiğini belirten İsmail Kunduracı ise, “Bizim ana gündemimizin bu olmaması lazım. Çok ciddi çalışan bir organize bölgesi var. Bazı arkadaşlar gündemi değiştirmek için mi uğraşıyorlar, bilmiyorum? Bizim organize bölgemiz Türkiye’de farklı bir  şekilde, farklı bir kanun ile yönetilen organize bölgesi. Şuanda iki organize bölgeden bir tanesi. Bizim organize bölgemiz genel kurul yapmadığı için, sanayi odası seçimleri ile sanayi odası meclisini oluşturan aynı meclis müteşebbis heyet olarak organize bölgesini yönetiyor. Evet, 1 Temmuz’da yeni bir kanun çıktı. 2 ayrı kanunun farklı maddeleri var. Oda yönetimleri 4 yıl oldu. Ama o kanun ile ilgili çıkan yeni bir yönetmelik yok. Bizim de Temmuz ayında 2 yılda yapılması gereken seçim gündemdeydi. Bizde seçimizi yaptık.   Bakanlığa bütün bilgilerimizi verdik. Bakanlıkta bilgiler mevcut. Bakan da yetkiyi verdiğine göre bu konuyla ilgili daha fazla konuşulması gerektiğini düşünmüyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.