Kesikbaş: ülkemizin içinde bulunduğu durumdan haberdarız

Türkiye’nin kamu bankaları Eskişehir’de iş dünyası ile bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayinin yatırım yapmak ve istihdam oluşturmak için çabaladığını belirterek umutlarını koruduklarını söyledi.

Kesikbaş: ülkemizin içinde bulunduğu durumdan haberdarız
15 Kasım 2019 Cuma 13:29

Türkiye’nin kamu bankaları Eskişehir’de iş dünyası ile bir araya geldi. Eskişehir Sanayi Odası’nda (ESO) gerçekleşen toplantıda İleri Verimli Milli Endüstrisi İVME, İstihdam ve Yatırım kredileri değerlendirildi. Toplantıda Halkbank Kurumsal ve Ticari Pazarlama Daire Başkanı Dursun Ali Kılıçlı, Vakıfbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Başkanı Tevfik Erpek ile Ziraat Bankası Girişimci Şube Bankacılığı Bölüm Başkanı Nurullah Bakır Eskişehir iş dünyasının sorularını cevapladı.
Toplantının açılışında konuşan ESO Yönetim Kurulu Başkanı Celalettin Kesikbaş, sanayinin yatırım yapmak ve istihdam oluşturmak için çabaladığını belirterek umutlarını koruduklarını söyledi. Kesikbaş, “Hepimiz ülkemizin içinde bulunduğu durumdan haberdarız. Kıt kaynaklarımız olsa da sanayicimiz, girişimcilerimiz bir şekilde çabalıyor. Nakit akışı problemleri olmasına rağmen yatırım yapmak, büyümek istiyoruz. Ama bunun yanında umudumuzu da kaybetmiyoruz. İş dünyamızın son 16 aydır verdiği mücadeleyi takdirle karşılıyorum. İhracat ve üretim için hepimiz kanımızın son damlasına kadar bu işin mücadelesini veriyoruz” dedi.  


Gerçek kahramanlar
İhracatın ülke kalkınmasında anahtar rol oynadığını açıklayan Kesikbaş, birçok ülkeyi dolaştıklarını ve ihracat için çabaladıklarını işaret ederek, “Şirketlerimizi güvenli limanlarda tutmaya çalışıyoruz. Bu anlamda gerçek kahramanlar Türkiye’nin sanayicileridir. Ama bunun yanında bankalarımızda Halkbank, Vakıfbank ve Ziraat Bankası bize çok destek verdi” diye konuştu.
İş dünyasına bankaların verdiği destek süresinin ve önümüzdeki yıl projeksiyonun merak edildiğini dile getiren Kesikbaş, “Bu destekler ne kadar devam edecek? Önümüzdeki yıl projeksiyon nedir? Faizler artacak mı artmayacak mı? Bunları merak ediyoruz. Şimdilik uygun faizli uygun fırsatlar var. Birkaç ay sonrasını bilmiyoruz ama bugünü değerlendirmek gerekiyor. Bu anlamda da bugünkü toplantının çok verimli geçeceğini düşünüyorum” dedi.
Zorluklar atlattık
Toplantı da 3 banka adına açılış konuşması yapan Vakıfbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Başkanı Tevfik Erpek ise “Çok kolay bir dönemden geçmedik. Birlikte önemli zorluklar atlattık. Zor dönemlerde ekonominin yükünü sırtlandık. Bu bizim görevimizdi. Bunu yapmak için bu bankalar bize emanet edilmiş durumda” ifadesini kullandı.
Sahip oldukları tüm imkânları reel ekonominin emrine sunduklarından bahseden Erpek, “Özellikle imalat ve ham madde sanayine, ithal ikamesi yapanlara bütün gücümüzle destek olmaya çalışıyoruz. İVME Finansman Destek Paketi’yle reel sektöre 30 milyar TL finans sağlanması hedefiyle yola çıktık. Ayrıca imalat, madencilik, emek yoğun hizmet sektörleri ile devam eden konut projeleri ve yurtdışı müteahhitlik hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren işletmelerimiz için İvme Finansman paketinin tamamlayıcısı niteliğinde olan istihdam odaklı destek kredisi oluşturuldu. İşsizliğin önüne geçmek ve istihdamı arttırmak amacıyla uygun maliyetlerle işletme kredisini yine 3 kamu bankası olarak uygulamaya koyduk” dedi.
ESO Meclis Salonunda gerçekleştirilen toplantı sonrası, toplantıya katılanlar bankaların üst düzey yetkilileri ile birebir görüşme fırsatı bularak ihtiyaçlarını ve sorunlarına çözüm görüşmeleri gerçekleştirdi.
Toplantıya Halkbank Bölge Kredi Tahsis ve Yönetimi Bölüm Müdürü Murat Temur, Halkbank Bölge Koordinatörü Yücel Örnek, Halkbank Bölge Ticari Ve Kobi Pazarlama Bölüm Müdürü Serkan Durgut, Vakıfbank Ticari Bankacılık Pazarlama Başkanı Ahmet Yılmaz, Vakıfbank KOBİ Bankacılığı Pazarlama Başkanı Tevfik Erpek, Vakıfbank Eskişehir Bölge Müdürü Yunus Ayten, Ziraat Bankası Girişimci Şube Bankacılığı Bölüm Başkanı Nurullah Bakır, Ziraat Bankası Girişimci Satış Yönetimi 2. Bölüm Başkanlığı Bölüm Başkanı Recep Türk, Ziraat Bankası Eskişehir Bölge Yöneticiliği Bölge Yöneticisi Canay Demirbel ile bankaların şube müdürleri katıldı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.