İŞ-KUR’UN YENİ HİZMET BİNASI ODALAR

ETO, ESO ve İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından mesleki yeterlilik belgesi ve İŞKUR danışmanlık hizmeti için protokol imzalandı.

İŞ-KUR’UN YENİ HİZMET BİNASI ODALAR
14 Şubat 2017 Salı 11:55

Eskişehir Ticaret Odası, Eskişehir Sanayi Odası ve İŞKUR Eskişehir İl Müdürlüğü tarafından “Mesleki Eğitim ve İstihdam Seferberliği” protokolü imzalandı.  Protokol töreni ETO Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Törene İŞKUR Eskişehir Müdürü Hasan Yoldaş, ETO Başkanı Metin Güler, ESO Başkanı Savaş Özaydemir katıldı. Törende konuşan ETO Başkanı Metin Güler, işsizliğin ülkemizin en büyük meselelerinden biri olduğunu belirterek, oda olarak düzenledikleri eğitimler sayesinde binlerce çalışana sertifika temin ettiklerini dile getirdi. Protokol ile daha çok çalışana ulaşacaklarını kaydeden Güler, tüccar ve sanayiciye kolaylık sağlamaktan mutluluk duyduklarını ifade etti.
ODALARDA İŞKUR HİZMET NOKTASI KURULACAK
İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş ise 48 meslek grubunda faaliyet gösterenler için mesleki yeterlilik belgesinin zorunlu olduğunu söyledi. Daha önce belge almak isteyenlerin eğitim almadan sınava girdiğini belirten Yoldaş, protokol sayesinde sınava gireceklerin önce eğitim alabileceklerini ve sonrasında sınava tabi tutulacaklarını, böylece başarı oranının artacağını dile getirdi. Yine protokol sayesinde odalarda İŞKUR Hizmet Noktası oluşturacaklarını belirten Yoldaş, Eskişehir’deki tüccar ve sanayicilerin İŞKUR’a gelmeden, doğrudan üye oldukları odada kendilerine tahsis edilen İş Meslek Danışmanına başvurabileceklerini ifade etti. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ise tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerde çalışanlarının sertifika almasının önemine değinerek, hem iş güvenliği hem de işin niteliği dolayısıyla eğitimlerin binlerce çalışanı çok yakından ilgilendirdiğini, istihdamı geliştirmek için atılan adımlardan memnun olduklarını dile getirdi.
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.