İhracata destek verenler ESO’da sanayicilerle bir araya geld

Ekonomi Bakanlığı ve Eskişehir Sanayi Odası (ESO) işbirliğinde gerçekleştirilen toplantıda bakanlığın üst düzey yönetimi ESO Üyesi firmalara “İhracata Yönelik Devlet Destekleri”ni açıkladı.

İhracata destek verenler ESO’da sanayicilerle bir araya geld
14 Mayıs 2018 Pazartesi 15:45

Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda düşünceden tasarıma, üretimden global pazara çıkıncaya kadar ihracata yönelik devlet destekleri, uygulamaları ve güncel mevzuat hakkında detaylı bilgiler verildi. 
Toplantıya ESO Üyesi firmaların yanı sıra İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, Şube Müdürü Gülay Babadoğan ve Daire Başkanı M. Ali Yurdupak,   ESO Yönetim Kurulu Üyeleri Gürhan Albayrak, Evren Şahin, ESO Meclis Üyeleri Ahmet Özdemirel ve Ahmet Özyazıcı katıldı.  
Toplantının açılışında konuşan İhracat Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Kılıçkaya, “Sayın Bakanımızın Eskişehirli sanayicilere özel selamını getirdik. Her türlü ihracat çalışmanızda yanınızda olduğumuzu söylemek istiyorum. Umarım daha çok firmaya ulaşabilir ve daha çok firmamız ihracat yapar” dedi.
 Bakanlığın ihracata hazırlık-kurumsal kapasite oluşturma başta olmak üzere, pazarlama-tutundurma destekleri ile yüksek katma değere yönelik destekler olduğunu söyleyen Kılıçkaya, her türlü ihtiyaca çözüm bulacak desteklerin olduğunun altını çizdi. 
Geçtiğimiz yıl ihracatçılara 2 milyar 100 milyon TL’lik bir destek verildiğini vurgulayan Kılıçkaya, “Bu yıl 2,5 milyar TL’lik bir bütçemiz var. Umuyoruz Eskişehirli ihracatçılarımız bu rakamdan faydalanabilir. Ülkemizi ileriye taşıyacak her türlü destek ihracatçımıza helal olsun. Yeter ki doğru yerlerde doğru adımlar atalım” diye konuştu. 
ESO Meclis Salonunda yapılan toplantıda toplantıya katılan uzmanlar destekler hakkında bilgi verirken, sonrasında ESO Üyesi firmalar soru cevap kısmında konu hakkında detaylı bilgi aldılar
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.