Haydar Urfalı: Menfaatleri için bu kutsal hedeften uzaklaşan çakma sendikacılar…

TÜRKİYE Kamu Sen üyesi memurlar, maaş zammını protesto için bordro yaktı. Kamu Sen Temsilcisi Haydar Urfalı, " Milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar da kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır." dedi.

Haydar Urfalı: Menfaatleri için bu kutsal hedeften uzaklaşan çakma sendikacılar…
15 Ocak 2020 Çarşamba 13:50

Türkiye Kamu Sen üyeleri, Yediler Parkı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı, ardından bordro yaktı. Kamu Sen İl Temsilcisi Haydar Urfalı, 2.5 milyon kamu görevlisi ve 1.8 milyon emeklinin 2 yıl sürecek çileli geçim mücadelesinin başladığını söyledi. Memurlara 123, emeklilere ise 140 lira zam yapıldığını ve yıl boyunca bununla idare etmek zorunda olduklarını belirten Urfalı, " TÜİK’in resmi rakamlarına göre geçtiğimiz yıl gıda fiyatları ortalama %10,9; mutfak tüpü %17,6, doğalgaz %22, elektrik %18,3 zamlanmış, yoksulluk sınırı 359 TL artmışken; maaşlara %4 zam yapmak, adeta memur ve emeklilerle alay etmek demektir.  Ekonomi iyi yolda, istikrar sürüyor, enflasyon düşüyor masalı, çarşı pazardaki gerçek fiyatlarla kâbusa dönüşmüştür. Yetkililer hedef enflasyonu bilinçli olarak düşük göstererek memurlarımızı düşük ücret artışına mahkûm ederken, milletimizi zorunlu harcamalarında dahi enflasyon canavarına teslim etmektedir.  " dedi.

Türkiye Kumu Sen'in Ağustos ayından beri imzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini dile getirdiğini anımsatan İl Temsilcisi Urfalı " Memurlardan aldıkları yetkiyi kötüye kullananlar, bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar? Kış soğuğunun bastırdığı günlerde oduna, kömüre, doğalgaza gelen zamları bile karşılamayan maaş artışına seyirci kalan bir eli yağda, bir eli balda tatlı su sendikacıları, soğuktan donan memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?

            Elbette, sendikacılığın yüz karaları bir deliğe gizlenecek ve Türkiye Kamu-Sen’in mücadele etmesini bekleyecek. Gördük ki, memur ve emeklilerin bir 730 günü daha heba olmuştur. Kamu çalışanları ve emekliler bu 2 yılı da bin bir güçlük içinde, biraz daha borç batağına saplanarak, kredi kartına yüklenerek, yediğinden, içtiğinden keserek, çocuğunun harçlığından kısarak, soğukta üşüyerek geçirmesinler.

            Geçtiğimiz yıl, bizleri %4+5’e mahkûm edenler, bu yıl da %4+4’e mahkûm ediyorlar. Memurları, emeklileri enflasyonun altında ezdiniz; biliniz ki, memurlar bir darbeyi daha kaldıramaz. Hak mücadelesi kutlu bir mücadeledir. Biz, yalnızca memurlarımız ve emeklilerimiz için değil, gelecek nesillerimiz, beşikteki bebeklerimiz, genç kuşaklarımız için de mücadele yürütüyoruz.  Türlü menfaatler için bu kutsal hedeften uzaklaşan çakma sendikacılara, şu dizeleri hatırlatmak istiyoruz

            “Karacoğlan der ki her sözüm haktır.

            Yiğit olmayanın yalanı çoktur.

            Cehennem yerinde hiç ateş yoktur,

            Herkes ateşini buradan götürür.”

            Bu dizelerde olduğu gibi, milyonlarca memurun, emeklinin, masumun hakkının yenmesine göz yumanlar da kendi ateşlerini, milyonlarca memurun bordrolarında göreceklerdir. Memurun bordrosunun ateşi tüm vicdanları yakacaktır. " dedi.

Basın açıklamasına katılanlar daha sonra hep birlikte bordrolarını yakarak dağıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.