GÜLER: ESKİŞEHİR’DEN DAHA ÇOK MARKA ÇIKARMALIYIZ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Türkiye'nin "500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasında yer alan firmalarımıza teşekkür ederek, Eskişehir’in daha çok küresel marka yaratabilmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.

GÜLER: ESKİŞEHİR’DEN DAHA ÇOK MARKA ÇIKARMALIYIZ
05 Haziran 2017 Pazartesi 13:59

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Türkiye'nin "500 Büyük Sanayi Kuruluşu" raporuna ilişkin değerlendirmede bulundu. Rapora göre Eskişehir’den 6 firmanın ilk 500 arasında yer aldığını kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, Eti Gıda San. ve Tic. A.Ş.,  Tusaş Motor Sanayii A.Ş., Peyman Kuruyemiş Gıda Aktariye Kimyevi Maddeler Tarım Ürünleri San. ve Tic. A.Ş., Sarar Giyim Tekstil Enerji San. ve Tic. A.Ş., Alp Havacılık San. ve Tic. A.Ş., Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş.’nin (TÜLOMSAŞ) listede yer alma başarısı gösterdiğini dile getirdi. Güler, Türkiye’nin “500 Büyük Sanayi Kuruluşu” sıralamasında yer alan Eskişehirli firmaların üretimden kaynaklı net satışlarının ise 4.7 milyar lirayı aştığını kaydetti.

Proje ofisimiz ve danışmanlarımızla sanayicimizin yanındayız

Dünyada sanayinin başka bir yöne gittiğini hatırlatan ETO Başkanı Metin Güler, “Eskişehir’in çok eskiye dayanan bir sanayi kültürü ve tecrübesi var. İlklerin şehri olmakla ve ilkleri üretmekle her fırsatta övünüyoruz. İşte bu nedenle Eskişehir olarak bu tecrübeyi fırsata çevirmeli ve daha çok küresel marka çıkarmalıyız.  Sanayi deneyimi ve yetişmiş insan kaynağı ile Eskişehir çok daha üst sıralara ulaşabilecek kabiliyettedir.

Özellikle yükselen sanayide bilişimde, yazılımda ve ileri teknoloji makine üretiminde Eskişehir’in daha çok marka yaratması gerektiğine inanıyorum. Eskişehir Ticaret Odası olarak, üreten ve şehrimizin hedeflerine ortak olan firmalarımızın yanında olduğumuzu; proje ofisimizin, dış ticaret merkezimizin ve danışmanlıklarımızın tüm sanayicilerimizin hizmetinde olduğunu bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Türkiye'nin "500 Büyük Sanayi Kuruluşu" sıralamasında yer alan Eskişehirli firmalarımızı kutluyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.