GENÇ MÜHENDİSLER PROJELERİNİ SANAYİCİLERE SERGİLEDİ

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) öncülüğünde başlatılan ve her yıl gerçekleştirilen Proje Fuarı’nın bu yılki ikinci kısmı Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile yapıldı. Üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi son sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan projeler Eskişehir OSB’de sanayicilere sunuldu.

GENÇ MÜHENDİSLER PROJELERİNİ SANAYİCİLERE SERGİLEDİ
24 Mayıs 2017 Çarşamba 12:06

Proje Fuarı’nın açılışında konuşan ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, OSB'de çalışan mühendislerin yarısının Eskişehir'deki üniversitelerden mezun olduğunu söyleyerek, “Sanayicilerimiz projeleri ve bunu gerçekleştiren gençleri burada görme imkânı buluyor. Bu da yeni iş ve işbirliklerinin oluşmasına vesile oluyor.” dedi. 
 
Gerçekleştirilen Proje Fuarlarının birer işbirliği nikâhına benzettiğini belirten Özaydemir, “Çünkü üretilen projelere birer çeyiz dersek burada sergilenen çeyizlerde birilerinin ilgisini çekiyor. Sonrasında ise o projelerden işbirliği ortaya çıkıyor. Ayrıca üniversitelerimizdeki bilimsel bilgi kökleştikçe sanayimiz ilerleyecektir.  Fuara katılan gençlerimiz umarım burada sanayimizi daha da yakından tanıma fırsatı bulurlar.” dedi.  
 
Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen ise yaptığı konuşmada maziden geleceğe bilgiden değere anlayışı ile çalıştıklarına dikkat çekti. 
 
ESOGÜ’nün ülkemizin ihtiyaç duyduğu alanlarda bilimsel çalışmalarına devam ederken vizyon oluşturacak projelerini de hayata geçirdiğine değinen Gönen, “Akademiden ekonomiye katkı sağlamak ve bu çalışmalara yön vermek için üzerimize düşen görevi yerime getirmeye çalışıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden olan Proje Fuarının bütün katılımcılar için faydalı ve verimli geçmesini diliyoruz.” diye konuştu.
 
Yapılan açılış konuşmalarından sonra Eskişehir OSB iş ve Ticaret Merkezinde geçekleştirilen fuarı sanayiciler ve akademisyenler birlikte gezerek proje sahibi öğrencilerden bilgi aldı. Fuar sonunda ise projeler arasında yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.