GENÇ GİRİŞİMCİLER ŞİRKETLERİNE KAVUŞTU

Anadolu Üniversitesi ANAÇ Ön Kuluçka Merkezi’nde BİGG-ANAÇ Teknogirişim Programı’na katılarak 150 bin TL destek alan girişimcilerin şirketleri düzenlenen törenle açıldı.

GENÇ GİRİŞİMCİLER ŞİRKETLERİNE KAVUŞTU
13 Kasım 2017 Pazartesi 16:06


Türkiye’deki 20 uygulayıcı kuruluştan biri olan Anadolu Üniversitesi ARİNKOM TTO’nun “1512 Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı” kapsamında bu dönem destek almaya hak kazanan girişimcilerin temsili şirket açılışları gerçekleştirildi. Program kapsamında Abdurrahman Yiğit’in ‘Renk Okuma Tabanlı Görüntü İşleme Mobil Terminali’, Gamze Kara Mağden’in ‘Doğal Doku Kaynaklı Biyomalzemelerden Yara Örtüsü’, Uğur Gürel’in ‘Paralel Makine Çizelgeleme Bilgi Sistemi’, Yavuz Çağrı Özarslan’ın ‘Yüksek Basınçlı Vitrifiye Seramik Döküm Tezgâhlar için Pnömatik Manüpilatör’, Reşat Coşkun’un ‘3D Bazaar’, Sezin Cirdi Şaan’ın ‘Yapay Zeka Destekli Online Eğitim Platformu’ ve Ömer Özer’in ‘Sanal Gerçeklik & Gerçek Tedavi’ projeleri bu dönem BİGG desteği almaya hak kazanan isimler oldu. Düzenlenen açılışa Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, rektör yardımcıları ve şirketlerin kurucuları katıldı.

"Bence en büyük vatanseverlik bu"
Açılışta konuşan Rektör Gündoğan, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığına dikkat çekti. Son yıllarda uygulama boyutunda da ciddi adımlar atıldığını dile getiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan, “Girişimcilik ruhu aşıladığımız gençlerimizin, üniversite mezunlarımızın kendi kimlikleri ve fikirleriyle yeni işler kurmaları sadece onlara istihdam sağlamıyor. Bunun yanında üniversiteyi bitiren ya da bitirmeyen birçok insana da yeni iş kapısı sağlıyor. Dolayısıyla burada bu aktivitelerin neticesinde ortaya çıkan firmalar İnşallah bundan sonra ve önümüzdeki dönemlerde çok daha gencimizin istihdam kaynağı oluşturacak. Bu tür faaliyetlerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversitemiz ARİNKOM aracılığıyla ANAÇ’ta buraya ciddi bir ilgi var. Hem de sonuçlarını da takip ediyoruz. Sadece eğitim anlamında değil uygulama anlamında da çok ciddi atılımlar gerçekleştireceğiz. TÜBİTAK’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun yanında şirket kurma becerisi gösteren arkadaşlarımızı da tebrik ediyorum. Gerçekten Türkiye’de en büyük vatanseverlik bu bence. Yeni işler oluşturmak, insanlara yeni istihdam kaynakları sağlamak ve onların ekmeklerini kazanmalarını sağlamak. Bundan daha büyük vatanseverlik ben göremiyorum.İnşallah bu tür girişimler öğrencilerimize de bir ilham kaynağı olur” dedi.

"Şehre yeni projeler kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz"
ARİNKOM TTO Yöneticisi Mehmet Hakan Dağ ise, “Geleneksel hale getirdiğimiz etkinliğe katıldığınız için teşekkürler. ARİNKOM olarak 1 Ocak 2014 tarihinde TÜBİTAK tarafından 10 yıl süresince desteklenmeye hak kazanmıştık. 2014 yılından bugüne geçen süre zarfında dış kaynaklı 163 proje üniversitemize kazandırıldı. Kümülatif proje hacmimiz ise yaklaşık 24 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. Üniversiteye ve şehre yeni büyük bir proje daha kazandırmanın heyecanını yaşıyoruz. Yine bu dönemde toplam 86 ulusal ve uluslar arası patent başvurusu yapılmış, 14’ü ulusal 2’si uluslararası patentimiz ve 9 tasarımımız da tescil edilmiştir. Girişimcilik alanında ise bugüne kadar 25 şirket ARİNKOM TTO desteğiyle kurulmuştur. Bu konularda emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum. Yeni girişimcilerin de şirketlerinin uzun soluklu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan tarafından yeni kurulan şirketlerin temsilcilerine şirket tabelaları verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.