ETO’DAN ESKİŞEHİR KENT MARKASI VE TURİZMİ İÇİN VİZYON PROJELER

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi kapsamında hayata geçirilen “Turist Bilgi Noktası” ve “Turist Servisleri” hakkında bilgi vererek, turizme yönelik proje ve çalışmalarını anlattı.

ETO’DAN ESKİŞEHİR KENT MARKASI VE TURİZMİ İÇİN VİZYON PROJELER
17 Ağustos 2017 Perşembe 15:50

Eskişehir Ticaret Odası’nın Eskişehir Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi kapsamındaki projeleri tanıtıldı. Bu kapsamda hayata geçirilen “Turist Bilgi Noktası” ve “Turist Servisleri” hizmete sunuldu.

“Turist Bilgi Noktası” ve “Turist Servisleri” hakkında bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler,  Eskişehir’in Kent Markası ve Turizminin Geliştirilmesi adı altında gerçekleştirecekleri çalışmalarla Eskişehir turizmine ivme kazandırmayı amaçladıklarını dile getirdi. Bu kapsamdaki çalışmaların ilk ayağının “Turist Bilgi Noktası” ve “Turist Servisleri” olduğunu belirten ETO Başkanı Güler, “ Turistlerin Eskişehir’de neler yapabileceğine dair bilgi alacağı ve yönlendirileceği turist bilgi noktaları açıyoruz. İlk Turist Bilgi Noktası’nı Odunpazarı’nda açtık. Diğerini ise Eskişehir Garı’nda ve şehir merkezinde planlıyoruz. Burada turistlere Eskişehir ile ilgili konaklamadan gezilecek yerlere kadar her türlü bilgi verilecek. Kitapçıklar dağıtılacak. Yine aynı şekilde ücretsiz turist servislerimiz devreye girecek. Bu servisler Gar’dan Odunpazarı’na; Odunpazarı’ndan Gar’a ücretsiz olarak turistlerimizi taşıyacak. Buna ek olarak yüksek hızlı trenlerde dağıtılmak üzere Eskişehir tanıtım kitapçıkları planlıyoruz. Yine aynı şekilde trenlerde Eskişehir’e yönelik videoların izletilmesi için çalışmalarımız olacak. Ayrıca Eskişehir’deki tüm esnaf ve tüccara yönelik kitapçıklar dağıtacağız. ETO Akademi bünyesinde eğitimler yapacağız. Şehrin dört bir yanında da turistler için “Hoş geldiniz, ne istersiniz” isimli billboard çalışmaları yapacağız. Eskişehir’e gelen turistlere şehrin farkını hissettirmek arzusundayız” şeklinde konuştu.

Güler: “Eskişehir turizmine ivme kazandırmayı hedefliyoruz”

ETO Başkanı Metin Güler “Turist Bilgi Noktası” açılışının ve Turist Servisleri’nin hizmete sunuluşunun ardından ETOMÜZE’de basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in marka vaadi açısından birçok varlığa sahip olmakla birlikte bu potansiyelleri yeteri kadar değerlendiremediğini söyledi. Eskişehir Kent Markası ve Turizm kapsamındaki çalışmalarla Eskişehir’in turizmine yön vermeyi ve öncülük etmeyi hedeflediklerini kaydeden Güler, “Eskişehir Ticaret Odası olarak şehrimizin turizmine yönelik ilk adımı Yüksek Hızlı Tren’in Eskişehir’e Etkileri isimli akademik çalışma ile attık. Bu sayede gelen turistlerin beklentilerini ve taleplerini tespit etme imkanı bulduk. Turistlerin seyahat alışkanlıklarını, şehirde harcadıkları parayı öğrendik. Diğer bir yandan Eskişehir kongre ve fuar turizmine katkı sağlayacak olan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi projesine başladık. Yapımı devam eden ve 2018 yılında tamamlanacak projemiz sayesinde Eskişehir ekonomisine yılda 600 milyon lira gelir sağlayacağız. Şu an hizmette olan Eskişehir Ticaret ve Sanayi Müzesi’ni de geçtiğimiz mayıs ayında bu hedef doğrultusunda şehrimize kazandırdık” dedi.

Turizm yatırımlarını hayata geçirecek adımlar atıyoruz

Eskişehir Kent Markası ve Turizm kapsamındaki planlanan diğer çalışmalar hakkında da bilgi veren ETO Başkanı Metin Güler, “ Eskişehir turizmi için planladığımız bir diğer proje ise Eskişehir Kongre ve Ziyaretçi Bürosu. Resmi kurumlarımızın ve belediyelerimizin de katılımı oluşturulacak olan bu büro ile Eskişehir’de kongre turizmini planlamayı ve organize etmeyi hedefliyoruz. Çünkü tüm dünyada bu işi kongre ve ziyaretçi büroları yapmaktadır. Eskişehir turizmini canlandırmak, yönlendirmek ve mevcut yatırım planlarının gerçekleştirilmesini sağlamak için de Eskişehir Turizm Kümelenmesi çalışmalarımız devam ediyor. Turizm dernekleri, belediyelerimiz, resmi kurumlarımızın katılımı ile oluşturulacak bu kümelenme sayesinde Eskişehir turizmine dair yol haritası hazırlamayı planlıyoruz. Eskişehir’in Turizm Destinasyonu olarak kabul edilmesi için de çalışmalarımız sürüyor. Bu kapsamda geçtiğimiz ay Kültür ve Turizm Bakanlığı nezdinde ilk toplantımızı yaptık. Yine turizme yönelik bir çalışmamız da yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızı Eskişehir’e çekebilmek için olacak.  Bu kapsamda yurt dışındaki Türk dernekleri ile ortak çalışma içinde olacağız. Bununla da ilgili planlamamızı yapıyoruz. Turizme yönelik bir diğer adımımız da ilçelerdeki turizm potansiyelimizi değerlendirmek için İnanç Turizmi’ne yönelik çalışmalarımız. Bu sayede ilçelerimizdeki kültürel, inanç ve tarihi değerlerimizi tanıtmayı ve turizmimize kazandırmayı arzu ediyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.