ETO’DA HEDEF AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ

Eskişehir Ticaret Odası, Demirdöküm, Ford Otosan, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, TEİ’nin resmi sponsorluğunda ve KalDer Eskişehir Şubesi tarafından düzenlenen “16. Eskişehir Kalite Şöleni”de konuşan Güler: ETO’da Hedefimiz Avrupa Kalite Ödülü

ETO’DA HEDEF AVRUPA KALİTE ÖDÜLÜ
19 Ekim 2017 Perşembe 14:24

KalDer (Türkiye Kalite Derneği) Eskişehir Şubesi tarafından 16. Eskişehir Kalite Şöleni düzenlendi. Eskişehir Ticaret Odası, Demirdöküm, Ford Otosan ve TEİ’nin resmi sponsorluğunda düzenlenen 16. Eskişehir Kalite Şöleni Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. Kalite şöleninin açılış törenine KalDer Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. A. Burak Erdinç ve çok sayıda konuk katıldı. Açılış töreninde konuşan KalDer Eskişehir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. A. Burak Erdinç, dernek olarak Eskişehir’in hizmet ve ürün kalitesinin daha da geliştirilmesi için farkındalık yarattıklarını söyledi. Bu hedef doğrultusunda kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde çalıştıklarını kaydeden Erdinç, şehre değer katmak için çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi. Erdinç, Eskişehir Kalite Şöleni’ne katkıda bulunan kurum ve kuruluşlara da teşekkür etti.  

Güler: “ETO’da Hedefimiz Avrupa Kalite Ödülü”

Etkinlik kapsamında Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler “Başarıyı Ödülle Taçlandıranlar” başlıklı oturumda moderatör olarak yer aldı. ETO Başkanı Metin Güler’in yanı sıra oturuma KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coca Cola İçecek Zinciri Direktörü Mutlu Ocak, DYO Genel Müdürü Serdar Oran panelist olarak katıldı.  Etkinlikte konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, kalitenin hizmet ve ürün için hayati bir önem taşıdığını belirterek, ticarette rekabet için kalitenin çok kritik bir detay olduğunu söyledi. Hem kendi şirketlerinde hem de Eskişehir Ticaret Odası’nda kalite sistemlerine çok önem verdiğini kaydeden Güler, rakiplerle kıyaslama yapabilmek, hizmet ve standartları

geliştirebilmek, verimliliği artırabilmek ve dünya ile entegrasyonu sağlayabilmek için kalite sistemlerinin iş hayatının temel taşlarından biri olduğunu söyledi. Eskişehir Ticaret Odası’nın TOBB tarafından A sınıfı Akredite Oda olarak ödüllendirildiğini hatırlatan Güler, “Elbette kalite sistemlerinde bununla yetinemezdik. Eskişehir Ticaret Odası’na ISO 10002:2014 Üye Memnuniyet Sistemi’ni kazandırdık. ISO 17024 Personel Belgelendirme Kalite Sistemi için de tüm hazırlıklarımızı tamamladık ve denetlenmeyi bekliyoruz. Öte yandan KalDer işbirliğinde Ulusal Kalite Hareketi’ne de katıldık. Bundan sonraki hedefimiz Avrupa Kalite Ödülü’nü ETO’ya kazandırmak” diye konuştu.

Şirket yöneticileri kalite sistemlerinin önemini anlattılar

Oturumda KalDer Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coca Cola İçecek Zinciri Direktörü Mutlu Ocak ve DYO Genel Müdürü Serdar Oran ise şirketlerinin Avrupa Kalite Ödülü’nü kazanma başarısında nelerin etkiliği olduğu hakkında bilgi verdiler.  Coca Cola İçecek Zinciri Direktörü Mutlu Ocak ve DYO Genel Müdürü Serdar Oran şirketlerinin Avrupa Kalite Ödülü’nü kazanma sürecini, personelin yaklaşımını, kaliteyi geliştirmek için attıkları adımı anlattılar. Tüm gün süren 16. Kalite Şöleni’nde “Sürdürülebilir Başarı” başlıklı oturumda Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. A. Barış Baraz, Kütahya Porselen Yönetim Kurulu Başkanı Sema Güral Sürmeli panelist olarak yer aldı.  “İş Sağlığı ve Güvenliği” başlıklı oturumda ise Anadolu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Deniz Taşçı, MESS İş Sağlığı ve Güvenliği Müdürü Altan Çetinkal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uzmanı Muhammed Furkan Kahraman, Önder Akademi Genel Müdür Yardımcısı Özlem Akkılıç deneyimleri paylaştı. “Endüstri 4.0” başlıklı günün son oturumunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nimetullah Burnak, Ford Otosan İnsan Kaynakları Müdürü Ali Rıza Aksoy, Siemens Türkiye Dijitalizasyon ve Endüstri 4.0 Pazarlama Yöneticisi Derya İren ile Pınar Süt Planlama Direktörü Mustafa Koşar tecrübelerini paylaştı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.