ETO YÖNETİMİ UYARDI: BÖYLE DEVAM EDERSE YARGIYA GİDECEĞİZ

ETO yönetimi, ETO Başkan Adayı Erdoğan Tekgöz’ün iddialarına oldukça sert yanıt verdi.

ETO YÖNETİMİ UYARDI: BÖYLE DEVAM EDERSE YARGIYA GİDECEĞİZ
19 Mart 2018 Pazartesi 14:18

‘Üyelerimize önemle duyurulur’ sözleri ile başlayan açıklamada Erdoğan Tekgöz’ün iddialarına madde madde karşılık veren ETO Yönetimini, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

 Faaliyet Raporu’nun şehir dışında bastırılması

Erdoğan Tekgöz’ün 15 Mart 2018’de ES TV’de katılmış olduğu programda 2017 yılında yaptığı çalışmalar için yayımlattığı faaliyet raporu için “ Nerede basıldı bunlar? Ankara basıldı. Eskişehir’de basılacak hiçbir tane matbaacımız, hiçbir tane üretecek bu işi yapacak adamımız kalmamış demek ki. Biz nasıl Eskişehir Ticaret Odası’yız? ” iddiasına ETO yönetimi “Üzülerek belirtmeliyiz ki, Sayın Tekgöz’ün açıklamaları tamamı ile gerçek dışıdır ve gerçeği yansıtmamaktadır. Çünkü Odamız tarafından 5174 sayılı kanunun 19. maddesi gereğince bastırılan ve 2017 yılına ait faaliyetlerimizi içeren faaliyet raporu, yapılan ihale neticesinde şehrimizdeki bir firmaya bastırılmış, fatura karşılığı da ödemesi yapılmıştır. Bu ödeme karşılığı olan banka dekontu, sözleşme ve belge de mevcuttur” diyerek karşılık verdi.

Oda üyelerinin herhangi bir şekilde iş alamaması

 Tekgöz’ün “Bu örnekleri çoğaltalım, Daha bu akşam yaşadım örneğini. Ticaret Odası’ndan iş alan matbaacı esnafımız yok” şeklinde ifadelerine karşılık olarak ETO tarafından yapılan açıklamada “Ancak bu açıklamalar da ne yazık ki gerçek dışıdır. Örneğin Odamız tarafından 2017 yılında sadece baskı ve yayın işleri için 17 ihale yapılmış, bu ihalelerden 15’i Eskişehirli firmalara verilmiştir. Bu ihalelerden birinde 39.375 Türk lirası gibi büyük bir fark olduğu, bu farka rağmen Eskişehirli firmanın tercih edilmesinin kamuoyu nezdinde ve hukuken açıklamayacağı için şehir dışından bir firma tercih edilmiştir. Diğerinde ise teknik koşullar nedeniyle şehir dışındaki firmaya verilmiştir” dendi.

Seyitgazi Yolu üzerindeki yer

ETO’ya ait Seyitgazi yolu üzerinde bulunan arazi ile ilgili olarak Erdoğan Tekgöz’ün tutarsız ifadelerde bulunduğunu belirten açıklamada, “Tekgöz tarafından “Seyitgazi Yolu Üzerindeki yerimiz var. Aldığımızda tarlaydı. Bugün de yine tarla. Değişen bir şey olmadı” ifadelerini kullanmıştır. Ancak Sayın Tekgöz 21 Şubat 2018 tarihinde şehrimizin bir başka televizyon kanalı olan Kanal 26’da ise “ Bildiğimiz gibi Seyitgazi yolunda bir yerimiz var. Ticaret Odası’nın yeri.  25 binlik planlarda maalesef orası bugün tarlaya döndürüldü. Bunu buradan iddia ediyorum, mevcut arsamız maalesef tarlaya çevrildi” ifadelerini kullanmıştır. Sayın Tekgöz ilk önce Eskişehir Ticaret Odası’nın mevcut arsanın tarlaya dönüştüğünü iddia etmiş, bir sonraki programda ise Eskişehir Ticaret Odası’nın yerinin alındığında tarla olduğunu ve halen tarla vasfını taşıdığını ve değişen bir şey olmadığını vurgulamıştır. Sayın Tekgöz’ün çelişkili, tutarsız ve gerçeği yansıtmayan ifadelerini kamuoyunun ve üyelerimizin takdirine bırakıyoruz” ifadeleri yer aldı.

Hepgeleceksin.com web sitesinin şehir dışında yaptırılması

Hepgeleceksin.com ile ilgili olarak da açıklamalarda bulunan ETO Yönetimi “Aynı programda üyemiz Sayın Tekgöz tarafından odamız ve şehrimizdeki turizm paydaşları ile yürütülen ve kent turizmine büyük katkı sağladığı herkes tarafından dile getirilen Hepgeleceksin.com projesi için de “ Kim yaptı bu siteyi? Ben söyleyeyim. Bursalı bir firma yaptı. Demek ki bizim şehrimizde site yapacak hiçbir üyemiz yok. Eskişehir Ticaret Odası’nın bünyesinde veya Eskişehir’de yaşayan bu işleri yapacak hiç kimse kalmamış. Hep şehir dışlarından yapılıyor” şeklinde konuşmuştur. Sayın Tekgöz’ün bu ifadeleri de tamamı ile gerçek dışı, üyelerimizi ve kamuoyunu yanıltacak niteliktedir. Çünkü bu projenin tamamı da Eskişehirli bir firmaya yaptırılmış, resmi olarak faturası ve belgesi bulunmaktadır” dedi.  

Araçların şehir dışından alınması

 

Ne yazık ki yine aynı programda Sayın Tekgöz,  “Araba alınacak. Şehir dışından alınıyor. Eskişehir’de araba satan kimse de yok. Bizim üyemiz bunları hak etmiyor ” şeklinde ifadeler kullanmıştır. Ancak Odamıza en son araç alımı 1 Temmuz 2013 tarihinde, daha önceki yönetim kurulumuzun kararı ile Odamız bünyesine kazandırılmıştır.  Daha sonraki yıllarda mevcut yönetimin tasarruf tedbirleri dolayısıyla odamıza hiç araç alınmamıştır.

Müze’nin yerinin hazır olduğu ve Müze’nin daha önce yapıldığı iddiası

Yine aynı programda Tekgöz “Müze yapıldı. Hazır bir müzemiz vardı zaten. Büyük bir yatırım, büyük bir güç olmadı. O zaten yapılmıştı. Hazırdı” ifadelerini kullanmıştır. Tekgöz’ün bu açıklamaları da gerçek ile örtüşmemektedir. Çünkü ETOMÜZE’nin hayata geçirilmesi için 26.08.2014 tarihi ile yönetim kurulu kararı alınmış, müze çalışmaları Nisan 2017 yılında tamamlanmış, Mayıs 2017’de faaliyete geçirilmiştir.

EFKM için alınan hibelerin kente katkısının olmadığı iddiası

Aynı programda, Oda’mız tarafından yaptırılan Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi için alınan hibelerin, kentin ekonomisine herhangi bir katkı sağlamadığı da belirtilmiştir. Ancak Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi sayesinde yaklaşık 16 Milyon TL’lik hibe kent ekonomisine kazandırılmıştır.

Sonuç olarak;

Bilgi kirliği oluşmaması, sayısı 16.500’ü aşan üyelerimizin gerçekleri bilmesi gerekmesi nedeniyle, gerçek dışı ve odamızı zan altında bırakacak ifadelerin devam etmesi durumunda yasalar çevresinde hareket ederek tüm kanuni haklarımızı kullanarak konuyu yargıya taşıyacağımızı, kamuoyuna ve camiamıza önemle duyururuz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.