ETO Meclisi gergin geçti

Tekgöz, ‘Fuar ve Kongre Merkezi yapımında yaşanan gecikmeyi ve bu gecikmeden dolayı yüklenici firmaya herhangi bir cezai işlem uygulanıp uygulanmadığını’ sordu. Güler ise, Tekgöz’ü demagoji yapmakla suçladı.

ETO Meclisi gergin geçti
01 Ağustos 2018 Çarşamba 09:28

Esgündem26.com: Eskişehir Ticaret Odası Meclis toplantısında Başkan Metin Güler ve Meclis Üyesi Erdoğan Tekgöz arasında sert tartışmalar yaşandı.

İstenen borcun miktarı nedir?

Meclis Üyesi Erdoğan Tekgöz, geçtiğimiz ay ki toplantıda fuar ve kongre merkezinin tefrişatı için istenen borçlanma yetkisini yeniden gündeme taşıdı. Tekgöz, geçen ay sorduğu sorulara istediği yanıtı alamadığını belirterek, “Bu krediyi nerede kullanacağımızı, hangi oranda ve hangi iş de kullanacağımızı bilmek istiyoruz.  İstenen kredinin fuar ve kongre merkezi tefrişatı için olmadığını görüyoruz. Kredinin hizmet binası için istendiğini düşünüyoruz” dedi.

Cezai işlem uygulandı mı?

Eskişehir Ticaret Odası tarafından Çevre Yolu’na inşa edilen Fuar, Kongre ve Hizmet binasının yapım işinde gecikme yaşandığına dikkat çekerek, yaşanan bu gecikmeden dolayı yüklenici firmaya cezai bir işlem uygulanıp uygulanmadığını sordu.

Tekgöz, “Fuar ve hizmet binamız ile kongre merkezimizin ihalesinin yapıldığı tarih belli, bitmesi gereken tarih belli. Bu tarih bir sözleşme ile zapt altına alınmıştır. Sözleşmenin bitiminden sonra günlük 10 bin ve altı cezai şartı vardır. Bizim binamız gecikti. Ben bununla ilgili cezai bir şart uygulanıp uygulanmadığını, sözleşmenin uygulanıp uygulanmadığını öğrenmek istiyorum. İhale şartnamesinin aynen uygulanıp uygulanmadığını bilmek istiyoruz. Bir inşaat yapıyoruz. Gecekondu yapmıyoruz” ifadelerini kullandı.

Güler; Hafife alamazsınız

ETO Başkanı Güler ise, Tekgöz’ün açıklamalarına sert çıktı. Fuar ve Kongre Merkezi’nin Oda tarihinin en büyük projesi olduğunu belirterek ‘Hafife alamazsınız’ dedi. 

Güler, açılışı için gün saydıkları Fuar ve Kongre Merkezi’nin 2018 yılında iki büyük organizasyona ev sahipliği yapacağını açıklayarak, “İlk organizasyonumuz Ekim 2018’de, ikinci organizasyonumuzu ise Kasım 2018 olarak planlıyoruz. Hafife alamazsınız. 2019 yılında 10 fuar yapmayı hedefliyoruz. Yaptığımız işin farkında olmamız lazım. Eylül ayı itibariyle Fuar ve Kongre Merkezi artık hayata geçmiş olacak.  Fuar ve Kongre Merkezi’nin yüzde 96’sı bitmiş durumda.  Peyzaj ve park alanlarının düzenlemesi kalmıştır. Bu iş bitti. Büyük düşünmek zorundayız. Kongre Merkezimiz LEED Sertifikası ile yapıldı. Şuanda Türkiye’deki kongre merkezlerinde LEED Sertifikası almış bina yok. Yapılan bina doğa ve çevreye uygun bir bina” ifadelerini kullandı.

Demagoji yapmaya gerek yok”

Borçlanma yetkisiyle ilgili de konuşan Güler, “Eskişehir Ticaret Odası 5174 Sayılı Kanunla yönetiliyor. Buranın kanunları, yasası, mevzuatı bellidir. Yönetim Kurulunun yetkileri bellidir, Meclis üyelerinin yetkisi bellidir. Borçlanma yetkisini kullanma noktasında şuana kadar henüz bir talebiz olmadı. Ben bu yetkiyi niye aldım? Jeneratörler ve ruhsatlar için… Biz bu yetkiyi, Eskişehir Ticaret Odası’na zarar vermek için istemedik.  Demagoji yapmaya gerek yok.  Hiçbir meclis üyesinin aklıyla kimse alay etmesin. Kürsüde konuşmak için konuşmayalım. Kuruma katkı sağlayalım. Geçen ay ki konuşmaların hepsi yine burada konuşuluyor. Herkes anladı da bir sen mi anlamadın.  Merak etmeyin Allah’ın izniyle 2018’de bu fuarın bu kentte ne kazandırdığını tüm kamuoyu görecek. Boşa zaman geçirmiyoruz. Buralar bizim babamızın çiftliği değil. Benim kendi şirketimde değil.  Mevzuat ne derse, kanun ne derse biz onu yaparız. Herkes müsterih olsun” dedi.

“O köprüyü ben mi yaptım”

Güler, Şehir Hastanesi ile ETO Fuar ve Kongre Merkezi arasındaki Çevre Yolu üzerine yapılan köprüyle ilgili ‘Niye uzamış…’ Sen müteahhitsen bu işin neden uzadığını bilirsin. Köprüyü ben mi yaptım? Karayollarından o köprünün projesini alamıyorum. Doğru gecikti. Bizim keyfimizden gecikmedi” diye konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.