ETO İNŞAAT SEKTÖRÜNE NE KADAR SEYİRCİ KALACAK?

Eskişehir Ticaret Odası Başkan Adayı Ayhan Sezer, yaşanan ekonomik durgunluğa işaret ederek, bu durgunluktan en çok payı alan inşaat sektörünün, diğer sektörleri de etkilediğini ve şehir ekonomisinde sıkıntılara yol açtığını söyledi.

ETO İNŞAAT SEKTÖRÜNE NE KADAR SEYİRCİ  KALACAK?
31 Ekim 2017 Salı 13:02

Başkan Adayı Sezer, yaptığı yazılı basın açıklamasında inşaat sektöründe yaşanan durgunluğun kent ekonomisine olan yansımalarını değerlendirdi. 



HEM İSTİHDAM HEM DESTEK



inşaat sektörünün ekonomiler için lokomotif olma özelliği taşıdığını anlatan Sezer, buna rağmen yeterince desteklenmeyen inşaat sektörünün,  kendisine bağlı diğer sektörleri de durma noktasına getirdiğini ifade etti.

İnşaat sektörünün sağladığı istihdam ile, bir taraftan işsizliğin önlenmesine katkı sunduğunu, diğer tarafsan da vergi, harç ve diğer ödemelerle merkezi ve yerel yönetimlere kaynak sağladığını hatırlatan Sezer, "Böylesine kritik bir değere sahip olan sektörümüz bugün durma noktasına geldi" dedi.



ACİL DESTEK ŞART

Mevcut tablonun daha da kötü olmadan gerekli ilgi ve alakanın sektöre gösterilmesi gerektiğini de söyleyen Sezer, "inşaat sektörümüz içindeki binlerce kişiyle tam anlamıyla kan ağlar duruma geldi. İmar sorunları ve işsizlik hat safhaya ulaştı. Ne yeni imar alanları ortaya çıkarılıyor ne de sektörü rahatlatacak tedbirler alınıyor. Sektörün içindeki üyelerimiz sadece günü kurtarmak adına önlemler alıyor. Fakat gelecekte sektörün gideceği yer çok parlak görünmüyor. Bu nedenle Eskişehir ticaret odasından gerekli tedbirleri hemen almalarını ve yetkili kurumlara girişimde bulunmalarını bekliyoruz" diye konuştu.


Etiketler; #ayhan sezer #eto
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.