ETO BAŞKANI METİN GÜLER: KIRMADAN, DÖKMEDEN, ŞEHİR KÜLTÜRÜMÜZE YAKIŞIR BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞAMAYI ARZULUYORUM

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Meclis'te konuştu. Güler, projelerden bahsetti, kendisine ve yönetimine yönelik eleştirilere cevap verdi.

ETO BAŞKANI METİN GÜLER: KIRMADAN, DÖKMEDEN, ŞEHİR KÜLTÜRÜMÜZE YAKIŞIR BİR SEÇİM SÜRECİ YAŞAMAYI ARZULUYORUM
27 Şubat 2018 Salı 21:08

Eskişehir Ticaret Odası Meclisi’nde konuşan Başkan Metin Güler, yapımı devam eden Fuar ve Kongre Merkezi hakkında meclis üyelerine bilgi verdi. Fuar ve Kongre Merkezi inşaat çalışmalarının yüzde 78’inin tamamlandığını açıklayan Güler,  Mayıs veya Haziran ayları içerisinde Fuar ve Kongre Merkezi’ni hizmete açmayı planladıklarını kaydetti.

Otellerin doluluk oranı arttı

Eskişehir’e gelen turist sayısını ve hizmet sektörünün kazancını artırmak için ETO öncülüğünde yürütülen “hepgeleceksin.com” isimli turizm kampanyası hakkında da bilgi veren Güler, “Kampanya döneminde otellerin doluluk oranı yüzde 69’a yükseldi. Kampanya sayesinde bin 600 kişi Eskişehir’e geldi. 60’a yakın sanatçı ve spor adamı kampanyamıza katkı sağlandı. Eskişehir ismini zikreden kişi sayısı 20 milyonun üstünde” ifadelerini kullandı.

Alındığında da tarlaydı, şimdi de tarla

Seyitgazi yolu üzerinde Eskişehir Ticaret Odası’na ait araziyle ilgili yapılan eleştirilere de yanıt veren Güler, “Kamuoyunda zaman zaman farklı değerlendirmeler ve yanlış bilgilendirmeler oluyor. Seyitgazi yolunda bir tarlamız var arkadaşlar. Bu tarla kamuoyunda, bazı algılamalarda arsa olarak satın alındığı ve daha sonra tarlaya dönüştüğü belirtilerek, ‘ETO malına sahip çıkmıyor’ denilerek bazı yorumlarda bulunuluyor. O arazi alındığın da tarlaydı, şimdide tarla. Ticaret Odası Vakfımızın malı” dedi.

Ticaret Odasının tek delikli kuruş borcu yok

Fuar ve Kongre Merkezi için Oda’nın borçlanacağı yönündeki iddialarla ilgili de konuşan Güler, “Şuanda 30 milyon lira borçlandığımızı söyleniyor. Ticaret Odasının tek delikli kuruş borcu yok. Bunlar kamuoyunu yanıltmaya yönelik söylemlerdir. Sürekli farklı farklı meslek kolları ile bir araya geliyoruz. Yani dünde yapıyorduk, bugünde yapıyoruz. Şimdi daha önce niye yapılmıyordu eleştirileri yapılıyor. Biz daha öncede bunu yapıyorduk. Bunlar olacak. Seçim sürecinden kaynaklanıyor. Ancak kırmadan, dökmeden, şehir kültürümüze yakışır bir seçim süreci yaşamayı arzuluyorum. Ben bu noktada özveri gösteriyorum. Herkesten de aynı özveriyi bekliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.