ETO BAŞKANI GÜLER’DEN YEMEK ÇEKİ VE KARTINDA DÜZENLEME MÜJDESİ

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Güler, yemek çeki ve kartında yaşanan mağduriyetin giderilmesi konusunda ETO’nun girişimlerinin olumlu netice verdiğini belirterek, yemek çeki ve kartı hizmeti için Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın düzenlemeye gittiğini kaydetti.

ETO BAŞKANI GÜLER’DEN YEMEK ÇEKİ VE KARTINDA DÜZENLEME MÜJDESİ
23 Mayıs 2018 Çarşamba 14:05

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, yemek kartları ve çeklerinde yapılan yeni düzenleme ile ilgili açıklamada bulundu. Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelikte değişiklik yaptığını kaydeden Güler,    “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde yemek çekleri ve kartları konusundaki taleplerimizi ve şikayetlerimizi iletmiştik. Yemek çekleri ve kartlarının yüksek komisyon oranları nedeniyle üyelerimizin mağduriyet yaşadığını, çok yüksek bedeller ödediğini Gümrük ve Ticaret Bakanlığımıza bildirmiştik. Odamızın da girişimleri neticesinde, yemek kartı ve çeki konusunda bir dizi düzenlemeye gidildi. Restoran ve lokanta sektöründe faaliyet gösteren üyelerimizin bu yöndeki mağduriyetini giderilmesine öncülük etmekten dolayı mutluluk duyuyoruz. Tüccarımızın, esnafımızın, ticaret erbabımızın sorunlarını yakından takip etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Komisyon oranı düşürüldü, diğer ücretler iptal edildi

Yeni düzenleme sayesinde yemek kartı veya hizmeti veren kuruluşların anlaşmalı olduğu firmalara  % 6’dan fazla komisyon uygulayamayacağını kaydeden ETO Başkanı Güler, yemek çeki ve kartı firmalarının ayrıca sözleşmede belirtilen komisyon ücreti dışında kuruluşlardan iskonto ya da başka bir bedel talep edemeyeceğini ifade etti. Yeni düzenleme ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren firmaların haklarının da korunduğunu kaydeden Güler, “Yeni düzenleme ile yemek çeki ve kartı hizmeti veren firmalar sözleşmede belirtilen komisyon haricinde başka taleplerde bulamayacaklar. Örneğin kira, bakım, işletim, depozito bedeli gibi ücretleri üyelerimizden talep edemeyecekler. Ayrıca yemek kartı ve çeki hizmeti veren kuruluşlar anlaşmalı olduğu firmalara ödemelerini 30 gün içinde yapmak zorunda olacak” dedi.

Güler’den sürece katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara teşekkür

Yemek kartı ve çeki ile ilgili düzenlemenin gerçekleşmesine katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara da teşekkür eden Güler, “ Yemek çeki ve kartı konusunda 2 yıla yakın detaylı tespit ve saha çalışması yapan, süreci yakından takip eden, diğer oda ve borsaları da konu hakkında bilgilendiren ilgili meslek komitemize ve meclis üyelerimize, sorunun çözümü için hassasiyet gösteren Kamu Başdenetçiliği Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yetkililerimize teşekkür ederim. Bu başarı yalnızca odamızın değil, tüm Eskişehir’in başarısıdır” şeklinde konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.