ESO Meclis Başkanı Süha Özbay: Biz sanayileşmek, endüstrileşmek istiyoruz ve siz olmadan bunu ülke olarak başaramayız

Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, sanayiye yön veren isimleri ağırlamaya devam ediyor.

ESO Meclis Başkanı Süha Özbay: Biz sanayileşmek, endüstrileşmek istiyoruz ve siz olmadan bunu ülke olarak başaramayız
14 Şubat 2020 Cuma 09:54

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Meclis Başkanı Süha Özbay, öğrencilerle bir araya gelerek iş hayatındaki tecrübelerini aktardı. Özbay, sanayicilerin öğrencilerden beklentilerini sıralayarak, onlara tavsiyelerde bulundu.

Özbay, okulun kente kazandırılmasından dolayı Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’ne teşekkürlerini iletti. Öğrencilere gelecek hedeflerinin olmaları gerektiğine vurgu yapan Özbay, sanayi, endüstri 4.0, yapay zeka, mesleki eğitim, kişisel gelişim, girişimcilik ve başarı gibi konularda açıklamalarda bulundu.

“Sizsiz sanayi olmaz” diyen Özbay, “İş hayatına gelene kadar burada mesleki alanda çok iyi eğitim almış olacaksınız ve mesleğe giriş yaptığınızda kendinizi geliştirmeniz, çağı yakından takip etmeniz ve kendinizi güncellemeniz gerekecek. Eğer işinde iyi olan bir teknik ara eleman olursanız sanayinin aranan kişisi olursunuz. Biz sanayileşmek, endüstrileşmek istiyoruz ve siz olmadan bunu ülke olarak başaramayız” dedi.

Öğrencilere çağrıda da bulunan Özbay, “Kendinize güveneceksiniz, seçtiğiniz yol kesinlikle doğru. Türkiye’de şu an bu okulun star, marka olmasını sağlayacak kişiler sizlersiniz. Sizden rica ediyorum, hayallerinizi not edin ve zaman zaman bunu okuyun. Göreceksiniz ki ileri de hayal ettiklerinizin çok daha fazlasını başarmış olacaksınız. İşinize sahip çıkın, sanayimize sahip çıkın lütfen” diye konuştu.

Başkan Süha Özbay sonrasında öğrencilerin sorunlarını yanıtladı. Söyleşide Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Metin Saraç da yer aldı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.