ESO, ESKİŞEHİR’İN ADINI FİNALE YAZDIRDI

Dünyadaki tüm Sanayi ve Ticaret Odalarını bir araya getiren tek uluslararası yarışmada Eskişehir’in adını finale yazdıran Eskişehir Sanayi Odası (ESO), projesini Avusturalya’da tanıtacak.

ESO, ESKİŞEHİR’İN ADINI FİNALE YAZDIRDI
13 Eylül 2017 Çarşamba 14:32

Küresel ölçekteki Sanayi ve Ticaret Odalarını kapsayan 2017 Dünya Odalar Yarışması’nın en iyi “Eğitim ve Öğretim Projesi” dalında finale kalmaya hak kazanan “ESO-OSB Mesleki Eğitim Merkezi Projesi” sunumu 19 Eylül’de Sidney’de gerçekleştirilecek. 
 
10. Dünya Odalar Kongresi’nin Avusturalya’da gerçekleştirileceğini ve burada yer alacaklarını ifade eden ESO Başkanı Savaş M. Özaydemir, “Milletlerarası Ticaret Odası ve Dünya Odalar Federasyonu tarafından düzenlenen 2017 Dünya Odalar Yarışmasına, ESO-OSB Mesleki Eğitim Merkezi Projesiyle aday olan Odamız dünyadaki diğer odalarla yarışacak. Dünya genelinde Sanayi ve Ticaret Odaları tarafından gerçekleştirilen ve en yenilikçi projeleri seçen tek evrensel ödül programında Eskişehir’i temsil edeceğiz” dedi. 
 
ESO projesinin 19 Eylül’de Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenecek olan Dünya Odalar Kongresi’nde tüm katılımcılar ve jüri önünde anlatılacağını ve yarışmayı kazananın 21 Eylül’de açıklanacağını belirten Özaydemir, “İş dünyasının önemli temsilcileri karşısında yapılacak sunumlar neticesinde kazanan Odaya birincilik ödülünün yanında saygınlık da kazandıracak olan Dünya Odalar Yarışmasını önemli bir tanıtım fırsatı olarak görüyoruz” dedi. 
 
Yarışmada yer aldıkları proje ile 5 yılda 650 işsiz gence mesleki yeterlilik kazandırdıklarını açıklayan Özaydemir, bunların 400’nün ise farklı firmalarda işe yerleştirildiğini vurgulayarak şunları söyledi;
“Tamamı ulusal ve uluslararası hibeler kullanılarak yapılan Mesleki Eğitim Merkezi bin metrekare kapalı alanda ve 7 milyon TL yatırımla oluşturuldu. Uluslararası standartlarda Endüstriyel Otomasyon, CNC, Robotik, Kaynak Teknolojileri, 3 Boyutlu Koordinat Ölçüm (CMM) ünitelerini bünyesinde barındıran Merkez ESO üyesi firmalara geniş bir yelpazede eğitim ve test hizmetleri sunmakta.” 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.