“ESKİŞEHİR’İN KONUMU AVANTAJ”

“Avrupa Birliği Yolunda Türk Özel Sektör Buluşmaları” toplantısında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in iç pazardaki payını arttırmak için çalıştıklarını belirtirken, toplantıda Eskişehirli iş adamlarına seslenen Karsan Otomotiv Satınalma Direktörü Aslan Cep, Eskişehirli daha fazla iş birliği yapmak istediklerini bu noktada Eskişehir'in konumunun önemli bir avantaj olduğunu söyledi.

“ESKİŞEHİR’İN KONUMU AVANTAJ”
24 Nisan 2017 Pazartesi 14:18

GÜLER: “ESKİŞEHİRLİ FİRMALARIN PAZAR PAYLARINI ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”
 Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Eskişehir AB Bilgi Merkezi, şehrimizdeki yan sanayi firmalarını ve Karsan’ın satınalma yöneticileri ile bir araya getirdi. “Avrupa Birliği Yolunda Türk Özel Sektör Buluşmaları” isimli bilgilendirme ve işbirliği toplantısı Eskişehir Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşti. Toplantıya ve birebir görüşmelere ETO Başkanı Metin Güler, Karsan Otomotiv Satınalma Direktörü Aslan Çep, Satınalma Müdürü Çağatay Uysal ve 40’a yakın firma temsilcisi katıldı. Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir’in sanayi tecrübesine ve potansiyeline vurgu yaparak, firmaların iç pazardaki payını artırmak için gayret gösterdiklerini, şehirde daha çok iş ve aş imkanı sağlanması için çaba harcadıklarını dile getirdi. Eskişehir’in ticaret hacmini artırmak için yurtiçinin yanı sıra yurt dışında da faaliyet yürüttüklerini kaydeden ETO Başkanı Güler, bu kapsamda Mayıs ayında İran’dan Eskişehir’e satınalma heyetini getirmeyi planladıklarını ve Eskişehirli iş heyetinin de Azerbaycan’da temaslarda bulunacağını dile getirdi

 Eskişehirli firmaların tedarikçimiz olmasını isteriz
 Toplantıda konuşan Karsan Otomotiv Satınalma Direktörü Aslan Çep ise firma olarak yılda yaklaşık 7.000 ticari araç ürettiklerini ve üretiminin %90’ını ihraç ettiklerini, dünyanın en önemli firmalarından olan Hyundai, Renault ve Citroen ile ortak iş yaptıklarını dile getirdi. Hali hazırda 360’a yakın firmadan parça tedarik ettiklerini belirten Karsan Otomotiv Satınalma Direktörü Aslan Çep, çalıştıkları yan sanayi firmaları ile uzun ömürlü ortaklık yaptıklarını kaydetti. Tedarik yaptıkları firmaların % 47’sinin Bursa’da, %14’ünün Kocaeli’nde bulunduğunu belirten Çep, Eskişehirli firmaların tedarikte ne yazık ki % 0.22 oranında kaldığını söyledi. Eskişehirli firmalarla daha çok çalışma arzusunda olduklarını belirten Karsan Otomotiv Satınalma Direktörü Aslan Çep, Eskişehirli firmaların tecrübesinin ve şehrin konumunun bu işbirliğinde avantaj sağlayabileceğini kaydetti. Toplantıda Karsan’ın tedarik politikası ve yan sanayi firmalarından beklentileri hakkında da bilgi verildi. Toplantının ardından Karsan’ın satınalma yöneticileri ile Eskişehirli firmalar birebir görüşmeler gerçekleştirdiler.
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.