ESKİŞEHİR’İN AR-GE’DE 50 MERKEZE ULAŞMA HEDEFİ VAR

Eskişehir’de 12 firma bünyesinde, bakanlık onaylı “Ar-Ge Merkezi” olduğunu açıklayan Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkan Yardımcısı Sinan Musubeyli, “Umarız Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığımızın desteği ile bu rakam artacak. Bu konuda çeşitli çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

ESKİŞEHİR’İN AR-GE’DE 50 MERKEZE ULAŞMA HEDEFİ VAR
10 Ekim 2017 Salı 14:37

Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı,  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ETTOM ve ESO işbirliğinde yapılan “Ar-Ge ve Tasarım Merkezlerinin İl ve Bölge Ekonomisine Katkısı” panelinde konuşan Musbeyli, Eskişehir, yüksek katma değerli ürün ihracatında ilk sırada yer aldığına vurgu yaptı. 
Bunun başında da havacılık sanayi ürünleri geliyor diyen Musbeyli, “Ama sırf havacılık değil diğer birçok alt sektörde de Eskişehirli sanayi kuruluşları ciddi Ar-Ge faaliyetleri yürütüyorlar ve bunları ticarileştiriyorlar. Umarım bakanlığımız, bizlerin sürdürdüğü Ar-Ge merkezleri konusundaki kriterleri biraz esnetirse, fiiliyatta yaşanan bazı sorunlara çözümler sunabilirlerse ve şirketlere bazı kolaylıklar sağlarlarsa eminim ki, hedef olan 50 olan Ar-Ge merkezi sayısına çok kısa sürede ulaşacaklardır” diye konuştu. 
Toplantıda konuşan Bilim Sanayi Teknoloji Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Zübeyde Arslanoğlu ise Türkiye’deki sanayinin dijital teknolojik dönüşümü konusunda ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını açıkladı. 
Konu hakkında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde çalışmalar yaptığını söyleyen Arslanoğlu, kısa süre sonra bu çalışmaları kamuoyu ile paylaşacaklarını vurguladı.
Yapılan açılış konuşmalarından sonra toplantıya katılan firmalar konun uzmanlarından bilgi aldılar. 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.