ESKİŞEHİR’E MODERN MEZBAHANE KURULUYOR

Eskişehir Ticaret Borsası, Alpu yolundan 3 bin metrekarelik bir alan üzerine modern bir mezbahane kurmak için kolları sıvadı.

ESKİŞEHİR’E MODERN MEZBAHANE KURULUYOR
10 Ocak 2017 Salı 17:33

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Ömer Zeydan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlayan Zeydan, ayrıca geçtiğimiz yılı değerlendirdi.  Eskişehir Ticaret Borsası olarak kentte kazandıracaklarını mezbahana projesiyle ilgili detayları paylaşan Zeydan, şunları söyledi: “Alpu yolu üzerinde yaklaşık 3 bin metrekare alan üzerine kurulacak mezbaha için çalışmalarımız başladı. Proje hazırlıkları devam ediyor. Projelerin ardından ihaleye çıkılacak. Eskişehir halkının kaliteli ve sağlıklı et ihtiyacını buradan karşılayacağız.”
KALİTELİ BUĞDAY ÜRETEMİYORUZ
Zeydan, Eskişehir’de kaliteli buğdayın yetişmediğini belirterek, bu durumunun değişmesi gerektiğini belirtti.  Buğday üretiminde henüz istenilen kalite seviyesine ulaşamadıklarını söyleyen Zeydan, “Eskişehir buğdayı önemli bir değere sahip olmasına rağmen ekmeklik, makarnalık buğdayın büyük bölümünü ithal ediyoruz. Gerek üreticilerimizin verimi yüksek ancak kalite değerleri düşük çeşitlerin tohumlarını tercih ediyor olmaları, gerekse bilimsel yöntem ve modern tekniklere dayanmayan üretim prosedürüne devam etmeleri, ayrıca tarla bitkileri hastalıklarına ve zararlılarına karşı sürdürülen mücadele konularında yetersiz ve isteksiz kalmaları gibi nedenlerle henüz istenilen, beklenilen kalite düzeyine gelemedik. Eskişehir Ticaret Borsası olarak bu konuda üzerimize düşen bu milli görevi yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. 2016 yılında geçmiş yıllara oranla buğdayda önemli bir kalite değeri artışını sağladık. Ektiğimizi biçtik” dedi.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.