Eskişehir’de tarım bitti!

TÜİK verilerine göre; Eskişehir’de tarım kötü sinyaller veriyor. Eskişehir’in tarım ve ormancılık kapsamındaki ihracatı 5 yıl öncesinin bile gerisinde ve her geçen yıl geriliyor.

Eskişehir’de tarım bitti!
06 Aralık 2018 Perşembe 11:05

Yenigün Gazetesi yazarı Deniz Çağlar Fırat, Eskişehir tarımına yönelik rakamları köşesine taşıdı.  Çağlar, ‘Eskişehir’de tarım bitti’ başlıklı yazısında şu bilgilere yer verdi: “Ülkemizin her geçen yıl tarım ithal eden bir ülke olduğunu artık bilmeyen yok. Bakın size çok çarpıcı bilgiler vereyim; İstanbul Ziraat Mühendisleri Odası verilerine göre gıdayı üretmeye esas tarımsal hammadde ticaretimizde durum çok kötü. İhracatımız 3,4 milyar TL olurken, ithalatımız 21,8 milyar TL, açığımız ise 18,4 milyar TL oldu. Tarımsal hammadde ithalatımız ihracatımızın 6,4 katına çıktı.Her iki kalemin toplamından oluşan tarım ürünleri dış ticaretimiz ise 2,1 milyar TL açık vermiş oldu.Oysa 2016 yılında dış ticaretimiz 4,2 milyar TL fazla vermişti. Milli tarımın ifade edildiği 2017 yılında Türkiye kelimenin tam anlamıyla sınıfta kaldı.
Eskişehir’de durum farklı mı ki? TÜİK’ten edindiğim veriler ilimizin de tarım adına kötü sinyaller verdiğini gösteriyor…”

Yazının devamı için tıklayın...

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.