ESKİŞEHİR’DE GELECEK VE İNOVASYON KONUŞULDU

KalDer Eskişehir Şubesi tarafından organize edilen 18’nci Eskişehir Kalite Şöleni, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da düzenlendi. 

ESKİŞEHİR’DE GELECEK VE İNOVASYON KONUŞULDU
09 Ekim 2019 Çarşamba 11:23

KalDer Eskişehir Şubesi tarafından organize edilen 18’nci Eskişehir Kalite Şöleni, Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2016’da düzenlendi.  3 oturumda gerçekleşen, Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ufku görmek yetmez, ufkun ötesini de görmek gerekir” sözü ana temasıyla yapılan şölende gelecek ve inovasyon konuşuldu

Gelişime ayak uydurmalıyız

Kalite şöleninin açılışında konuşan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir, derneğin 1990 yılından beri mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürdüğünü,  Türkiye’de rekabet gücünün ve refah düzeyinin artırılması için çalıştığını belirtti. İnovasyonun önemine değinen Özdemir, “İnovasyon hayatı kolaylaştıran, değer yaratan, yeni fikirler ve ürünler, hizmetler, iş modeli geliştirmek ve bu fikirleri ticari gelir getirecek hale getirmektir. İnovasyon sadece Ar-Ge, yeni ürün ve teknolojik gelişme olarak da düşünülmektedir. Aynı zamanda iş süreçlerimizin her aşamasında maliyet inovasyonu ile verimlilik sağlamayı da düşünmeliyiz. Her alanında baş döndürücü gelişmeler yaşadığımız dünyaya ayak uyduran kurumlar yollarına daha güçlü devam ederken, değişime liderlik yapamayan çok önemli şirketler bir bir yok oluyor.  Bizler de ülkemiz ve kurumlarımızın geleceğin kazanımları arasında olmaları ve rekabet avantajlarını sağlayabilmeleri için hiç şüphesiz inovasyon alanında yetkinliklerini hızlıca geliştirmeliyiz” şeklinde konuştu.

Türkiye’den 10 kurum katıldı

Özdemir Avrupa Kalite Vakfı’nın düzenlemiş olduğu inovasyon yarışmasına Türkiye’den 10 firmanın katılımını sağladıklarını belirterek, “Kalder olarak EFQM Avrupa Kalite Vakfı inovasyon konusunda  farkındalığı artırmak için bu yıl başlattığı inovasyon yarışmasına ülkemizden 10 güzide kurumun katılımını sağladık. Sonuçları 23 Ekim’de açıklanacak” dedi.

Geleceği tanımak zorundayız

KalDer Eskişehir Şube Başkanı Burak Erdinç başarı için geleceği tanımak zorunda olduklarını aktararak,Sürdürülebilir bir gelecek ve başarı için bugünden geleceği tanımak, anlamak ve ona göre tedbir almak zorundayız. Gelecek hepimizin geleceği eğer el ele verip birlikte çalışırsak geleceğe umutla bakabiliriz ” dedi.

Konuşmaların ardından Acıbadem Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı, Tıp Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ata Akın, Pınar Süt Genel Müdürü Gürkan Hekimoğlu ve GC Europa Kalite Güvence ve İş Mükemmelliği Genel Müdürü Murat Aydın’ın konuşmacı olduğu inovasyon konulu oturuma geçildi. Diğer oturumlarda ise geleceğin teknolojisi ve gelecekte var mısın? konuları konuşuldu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.