Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi için ilk adım atıldı

Vali Özdemir Çakacak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, ETO Başkanı Metin Güler, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ATAP A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Özaydemir “Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölge Fizibilite Etüdü” için bir araya geldi. Toplantı sonunda Müteşebbis Heyetinin kurulması kararı alındı.

Eskişehir Teknoloji Geliştirme Bölgesi için ilk adım atıldı
04 Kasım 2019 Pazartesi 14:17

Organize Sanayi Bölgesi Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya; Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in yanı sıra, Eskişehir’deki üniversite rektörleri, Sanayi ve Ticaret Odası ile Organize Sanayi Bölgesi üst yönetimi, BEBKA Genel Sekreteri ve çeşitli akademisyenler ile iş insanları katıldı.ATAP A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve ev sahibi Savaş Özaydemir, açılış konuşmasında, ATAP’ın kurulduğu yıllardaki dönemi hatırlatarak, gereklialtyapı, fiziki imkânlar, yaratıcı insan kaynağı, tanıtım ve organizasyonel kabiliyet unsurlarını bir araya getirmek suretiyle gerek Eskişehir’igerekse Eskişehir vasıtasıyla Türkiye’yi yaratıcı endüstriler anlamında bir cazibemerkezi haline getirmek amacıyla Eskişehir’de kurulacak bir “yaratıcı endüstriler ihtisas serbest bölgesi”’nin sadece kent ekonomisine değil, ülke ekonomisine de büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Bu amaçla hazırlanan Fizibilite Raporunda Yaratıcı Endüstrilerin,dünyada 1,3 trilyon ABD Doları ticaret hacmine, 445 milyar ABD Doları dış ticarethacmine sahipreklamcılık,pazarlama, sanat ve antika pazarı, el sanatları, endüstriyel tasarım, moda tasarımcılığı,film/dizi, video ve bilgisayar oyunları, animasyonlar, görsel ve grafik sanatlar, müzik, yayıncılık, yazılım, televizyon ve radyo gibi birbirinden farklı pek çok alanı kapsadığı belirtildi.

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim; BEBKA’nın, Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest bölgesi için gerçekleştirilen fizibilite etüdü çalışmasına sağladıkları katkılar ve ajansın diğer faaliyetlerini açıklayan bir konuşma yaptı.

Eskişehir Valisi Özdemir Çakacak, yaptığı konuşmada serbest bölgelerin ülke ekonomilerindeki önemini vurgulayarak, Eskişehir’de hayata geçirilecek Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi’nin fizibilite etüdünde görev alan taraflara teşekkür etti.Açılış konuşmalarından sonra, ATAP tarafından hazırlanan fizibilite etüdü, toplantıda hazır bulunan katılımcılara detaylı bir şekilde tanıtıldı. .Tanıtımdan sonra söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı  Yılmaz Büyükerşen, gündeme getirilen serbest bölge fikrinin Anadolu Üniversitesi’nin animasyon, grafik gibi ilgili bölümleri kurulurken hayata geçmesi gereken bir organizasyon olduğunu ve Eskişehir’in böylesine önemli bir çalışmaya tüm tarafların desteğini alarak bir an önce başlanması gerektiğini söyledi. Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli de kurulması düşünülen Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesine her türlü desteği vereceklerini beyan ettiler.

80 hektar alanda 8 yılda yaklaşık 270 milyon TL yatırımla gerçekleştirilecek proje için Vali Özdemir Çakacak’ın önerisi ile Eskişehir Yaratıcı Endüstriler Serbest Bölgesi kurulması konusunda çalışacak bir Müteşebbis Heyetinin kurulması kararı alındı

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.