Eskişehir Sanayi Konseyi ekonomik gelişmeleri değerlendirdi

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Yönetim Kurulu üyelerinin çağrısı üzerine ekonomik gelişmeleri değerlendirmek için Eskişehir Sanayi Konseyi Sinan Musubeyli başkanlığında 3. kez toplandı.

Eskişehir Sanayi Konseyi ekonomik gelişmeleri değerlendirdi
12 Eylül 2018 Çarşamba 13:51

Eskişehir Sanayi Konseyi, bu defa Osmangazi Üniversitesi Prof. Dr. Nurullah Uçkun’u konuk etti. Yapılan toplantıda Prof. Dr. Uçkun son dönemde yaşanan ekonomik gelişmeleri “Küresel Ekonominin Değerlendirilmesi” başlıklı sunumuyla anlattı.

Küresel krizden payımızı aldık

Uçkun yaptığı sunumda, Türkiye’nin de bütün ekonomiler gibi küresel krizden payını aldığını belirterek “Türkiye ekonomisinin en temel sorunu cari açık ve/veya bütçe açığı vermeksizin büyüyememesidir” dedi.

Dış kaynak bağımlılığı

Türkiye ekonomisinin olumlu tarafının, krizlerin yarattığı olumsuz tabloya karşı verdiği tepkinin sert olması yani girdiği krizden hızlı çıkması olduğunu belirten Uçkun, olumsuz tarafının ise dış kaynağa bağımlılığı olduğunu söyledi.

Başkan Musubeyli, Prof.Dr. Uçkun’un değerlendirmelerinin sanayiciye yol gösterici niteliğinde olduğunu söyleyerek vermiş olduğu bilgiler için teşekkürlerini iletti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.