"ESKİŞEHİR-RUSYA İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ"

ETO Başkanı Güler, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel danışmanı Dugin ve beraberindeki heyet ile birlikte gerçekleştirdiği toplantıda Eskişehir ile Rusya arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesi için izlenecek adımları değerlendirdi.

"ESKİŞEHİR-RUSYA İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ"
07 Mart 2019 Perşembe 12:36

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in özel danışmanı Prof. Aleksandr Dugin beraberindeki heyet ile birlikte ETO Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Karşılıklı ekonomik ilişkilerin görüşüldüğü toplantı 7 Mart Perşembe günü ETO’da gerçekleşti.  Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, son dönemde Türkiye’nin Rusya ile ekonomik işbirliğini artırdığını belirterek, Rusya’nın Eskişehir’in en çok ihracat yaptığı ülkeler sıralamasında ilk 15 ülke arasında yer aldığını dile getirdi. Ticaretin gelişmesi için ETO’nun da üzerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştığını belirten Güler, bu kapsamda Saint Petersburg Ticaret ve Sanayi Odası ile işbirliği protokolü imzaladıklarını, Rusya Federasyonuna bağlı Çeçenistan ve Tataristan özerk cumhuriyetleriyle de işbirliği anlaşmaları yaptıklarını söyledi.

Karşılıklı ticareti geliştirmek iki ülkeye de kazanç getirir

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Erkhov ile bir hafta önce bir araya geldiklerini belirten ETO Başkanı Güler, bu görüşmede Eskişehir iş dünyasının Rusya ile işbirliğini geliştirme arzusunu ortaya koyduğunu dile getirdi. Eskişehir’in ileri teknoloji sanayisi ve sahip olduğu potansiyellerle yalnızca Anadolu’nun değil Türkiye’nin önemli üretim üslerinden biri olduğunu belirten Güler, karşılıklı ticaretin geliştirilmesi halinde her iki ülkenin de kazançlı çıkacağının altını çizdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.