Eskişehir istihdam durumu ve yapılanlar değerlendirildi

Eskişehir İl İstihdam Kurulu Toplantısı Eskişehir Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi

Eskişehir istihdam durumu ve  yapılanlar değerlendirildi
28 Temmuz 2020 Salı 15:27

Eskişehir’deki kurum ve kuruluş temsilcilerinin katıldığı toplantının gündemini Eskişehir'deki iş gücü piyasasının arz-talep, istihdam, eğitim durumu, mesleki eğitim ihtiyaçları, dezavantajlı gruplara yönelik geliştirilebilecek politikalar ve işsizlikle mücadele konuları oluşturdu.  
Toplantının açılışında konuşan Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan, istihdamı artırma ve mesleki eğitime yönelik çalışmalara katkı sağlayan herkese teşekkür ederek Covid-19 salgını sebebi bir süredir yapılamayan toplantıların yeniden başladığını belirtti. Vali Yardımcısı Soykan, il istihdamın geliştirilmesi ve işsizliğin önüne geçilmesi ile ilgili konuların görüşüleceği toplantının verimli geçmesi temennisinde bulundu.
En modern mesleki eğitim merkezi
Toplantıda ESO ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ve yetişmiş iş gücü ihtiyacını karşılayacak olan ESO Mesleki Eğitim Merkezi projesi hakkında bilgi veren ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş “11 Milyon TL bütçeli proje hızla ilerliyor. Milli Eğitim Müdürlüğümüz sağ olsun Turgut Reis Meslek Lisesini bizlere sonuna kadar açtılar, şu an tadilat çalışmalarını sürdürüyoruz. Türkiye’nin en modern mesleki eğitim merkezi olacak diyebilirim. Geleceğin meslekleri ile ilgili de eğitimlerimiz olacak. Eminiz ki buradan çıkan arkadaşlarımız sayesinde Eskişehir’in ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan gücünü artıracağız.” dedi.
Toplantıda Eskişehir’deki iş gücü bilgileri, iş bulma faaliyetleri ve meslek edindirme çalışmaları hakkında bir sunuş yapan İŞKUR İl Müdürü Hasan Yoldaş Eskişehir’de Ocak-Haziran 2020 arasında 243.703 çalışanın olduğunu vurguladı. Yoldaş, “İlimizde 20.217 işyeri var. İlimizdeki çalışan 4/a işçi sayısı 174.707, kendi hesabına çalışan 4/b işçi sayısı 26.834, memur olan 4/c sayısı ise 42.162 kişi” dedi.
ESO Meclis Salonunda yapılan toplantıya Eskişehir Vali Yardımcısı İsmail Soykan, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşan Yoldaş,  Eskişehir Ticaret İl Müdürü Cemil Kürkçü, Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Eskişehir Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muhammet T. Güven, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adına Doç. Dr. Oytun Meçik, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, BEBKA Eskişehir Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Güliz Ünal, TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler İcra Komitesi Başkanı Elif Gürkaynak, Tüm İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Uğur Özatak, Türkiye İşçi Sendikası Konfederasyonu İl Temsilcisi Orhan Demir, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Çağlar Taşkın, Hak İşçi Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Nihal Kuru ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu İl Temsilcisi Emel Kapanoğlu katıldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.