Eskişehir'in milyonluk projelerine onay

Eskişehir Gıda, Tarim ve Hayvancılık Müdürü Erkan Alkan, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında 12. etapta 133 başvurudan 91 projenin bakanlık tarafından onaylandığını, 65 yatırımcınınsa hibe sözleşmesi imzalayarak iş ve işlemlerine başladığını belirtti.

Eskişehir'in milyonluk projelerine onay
17 Temmuz 2018 Salı 13:48

Alkan, yazılı açıklamasında, 65 projenin toplam yatırım tutarının 38 milyon 657 bin lira olduğunu ve tüm projeler tamamlandığında yatırımcılara yüzde 50 oranında 19 milyon 249 bin lira hibe ödemesi yapılacağını kaydetti.

Toplam 65 yatırımın bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, hayvansal ve bitkisel orijinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması, yenilenebilir enerji kullanan yeni sera, yenilenebilir enerji üretim tesisleri, tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ve çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri olduğuna işaret eden Alkan, bu yatırımlardan ilde ilk defa yapılacakların bulunduğunu belirtti.

Alkan, yenilenebilir enerji kullanan 8 bin metrekare güneş enerji sistemli topraksız sera için 3 yatırımcıyla hibe sözleşmesi imzalandığını aktararak, "Seralar, solar panellerden elde edilecek elektrikle ısıtılan suyla ısıtılacak. Toplam 24 dekar alana kurulan 3 serada, topraksız modern üretim teknolojisi kullanılacak ve toplam 3 milyon 776 bin lira yatırımla ekonomimize katma değer sağlayacak. Programdan 3 yatırımcıya bir milyon 888 bin lira hibe ödemesi, seraların yapımı bittiğinde gerçekleşecek." ifadesini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.