Eskişehir havacılık sektörü Fransa semalarında

Eskişehir Sanayi Odası’nın (ESO) Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen “KOBİ’ler için Uluslararası İşağları ve Kümelenme” başlıklı projesi kapsamında Eskişehir’deki havacılık firmaları Fransa’da bir dizi temasta bulundu. 17-20 Eylül 2019 tarihleri arasında Fransa’nın Lyon kentine gerçekleştirilen iş heyeti programı ile Eskişehir-Fransa arasında karşılıklı ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına önemli temaslar gerçekleştirildi.

Eskişehir havacılık sektörü Fransa semalarında
22 Eylül 2019 Pazar 15:34

Hedefler net
Eskişehir Sanayi Odası’nın üyelerinin ihracat kapasitelerinin artırılması adına hayata geçirdiği özel projede İspanya’dan Barcelona Ticaret Odası, Fransa’dan Rhone-Alpes (Lyon) Ticaret Odası ve yerel ortak olarak Sivas Ticaret ve Sanayi Odası ortak olarak yer almakta.
Projede özelikle havacılık ve raylı sistemler sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların ihracat kabiliyetlerinin artırılması, İspanya ve Fransa’da yeni iş ağlarının kurulması, Odalar ve Kümeler arası ilişkilerin ve sivil toplum diyaloğunun geliştirilmesi gibi özel hedefler bulunuyor.
Yol haritası
Bunun için Lyon’a yapılan iş heyeti programıyla yakın zamanda yine aynı bölgeye havacılık sanayi alanında gerçekleştirilecek ticaret heyetinin detayları görüşüldü. Lyon’da bulunan Türkiye Başkonsolosluğunu, Ticaret ve Sanayi Odası’nı, Havacılık Kümesini, Otomotiv Kümesini, Türk-Fransız Ticaret ve Sanayi Odası’nı ve bazı firmaları ziyaret eden ESO heyeti, Ocak 2020’de planlanan kapsamlı programın içeriğini ve ayrıntılarını ilgili karşı taraf temsilcileri ile belirleyerek programın yol haritasını çizdi.
Eskişehir Avrupa’da
Proje dâhilinde gerçekleştirilecek olan ihtiyaç analizleri, çalıştaylar, ihracat eğitimleri, danışmanlık programları, ticaret ve alım heyeti organizasyonları ile birlikte hem ESO üyesi firmaların yurtdışı pazarlara erişimi sağlanacak hem de Eskişehir havacılık ve demiryolu sektörlerinin tanıtımları uluslararası platformlarda yapılacak. Ayrıca ESO bünyesinde bir Küme Koordinasyon Ofisi kurulacak. Proje ile Eskişehir sanayisi için önemli iş ağlarının oluşturulması hedeflenmekte.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.