Eskişehir Fuar Kongre Merkezi Türkiye’de ilk oldu

ETO Başkanı Metin Güler, Temmuz olağan meclis toplantısında Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından enerji verimliliği ve çevreye uyumlu olması dolayısıyla Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin Leed Gold Sertifikası’na layık görüldüğünü söyledi.

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi Türkiye’de ilk oldu
01 Ağustos 2018 Çarşamba 17:10

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler, Temmuz olağan meclis toplantısında yakın zamanda açılması planlanan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi (EFKM) ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ni hizmete sunmak için gün saydıklarını kaydeden Güler, Eylül ayında ilk fuar organizasyonunun gerçekleşeceğini kaydetti.  Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nde 2018 yılında 2 fuar düzenleneceğinin müjdesini veren Güler, 2019 yılı için ise 10 fuar organizasyonunun planlandığını söyledi.

Fuar kongre merkezini uluslararası çapta bir firmaya teslim edeceğiz

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin sürdürülebilir ve büyük işlere imza atabilmesi için işletme modeline de karar verdiklerini kaydeden ETO Başkanı Metin Güler, EFKM’yi uluslararası ölçekte fuar organizasyonlarına imza atan bir şirkete teslim etmeyi planladıklarını, bu sayede Eskişehir’e yakışan ve şehre katma değer yaratan fuar organizasyonlarının yapılacağını kaydetti. Eskişehir’in fuar ile birlikte kongre turizmini de planlaması gerektiğini ve dünyada 2020 yılının kongrelerinin konuşulduğunu belirten Güler, Eskişehir Ticaret Odası’nın büyük düşünmek ve şehrin vizyonuna katkı sağlamak zorunda olduğunu belirtti.

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’ne Leed Gold Sertifikası

Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin Türkiye’de bir ilki başardığını kaydeden Güler, EFKM’nin Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından enerji verimliliği ve çevreye uyumlu olması dolayısıyla Leed Gold Sertifikası’na layık görüldüğünü kaydetti. Türkiye’de ilk kez bir fuar ve kongre merkezinin Leed Gold Sertifikası almaya hak kazandığını kaydeden Güler, dünyada ise Kanada’da, Amerika Birleşik Devletleri’nde, Umman’da, Avustralya’daki birkaç kongre binasının bu sertifikaya layık görüldüğünü, bu kapsamda Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin dünya ile yarıştığını dile getirdi. Eskişehir Fuar ve Kongre Merkezi’nin enerji verimliliği analizinde boyutları ve yapısı itibariyle, iç aydınlatma, dış aydınlatma, alan ısıtma soğutma, asansör gibi birçok alanda ölçüm ve kıyaslamaya tabi tutularak Leed Gold Sertifikası almaya hak kazandığını kaydeden Güler, bu sertifikanın Eskişehir Ticaret Odası ve Eskişehir için gurur vesilesi olduğunu söyledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.