EOSB’DEN enerji yatırımı

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu yakın zamanda KOBİ Bölgesindeki firmaların enerji kapasitelerinin artışı yönündeki talepleri göz önünde bulundurarak büyük bir yatırıma imza attı.

EOSB’DEN enerji yatırımı
18 Temmuz 2018 Çarşamba 13:14

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, yaptığı açıklamada; KOBİ Bölgesinde bulunan firmaların Eskişehir Sanayisine değer katmaları için daha fazla üretmeleri, büyümeleri için ihtiyaç duydukları enerjileri kapılarına kadar getirdiklerini dile getirerek, “Biz sanayiciyiz üreteceğiz, daha fazlasını hiç durmadan daha fazlasını üreteceğiz, kendimiz için değil bu milletin ve devletin bekası için üreteceğiz. Göreve geldiğimizden bu yana dediğimiz bir şey var, ‘biz geleceğimiz ve geleceğiniz için çalışıyoruz’, biz bugünü yarını değil, gelecek 10 yılımızı, 20 yılımızı hatta 50 yılımızı planlıyoruz. TANAP’tan alınan doğal gaz, KOBİ alanına yapılan ilave elektrik yatırımı ve bunlar gibi birçok yatırım şu kısacık dönemde yaptıklarımıza örnek gösterilebilir. Yapacaklarımız bunlarla bitmiyor. Yaşam Merkezi Projemiz görülecektir ki yeni bir ufku açacak, sadece şehir için değil Türkiye’miz için bir değer olacaktır” ifadelerinde bulundu.

Başkan Küpeli, KOBİ Bölgesine yapılan ilave elektrik yatırımı hakkında da teknik ve mali bilgilere yer verdi; “KOBİ Bölgesine yapılan ilave elektrik yatırımında 6 adet monoblok beton trafo köşkü, 18 adet orta gerilim hücresi, 3324 metre 36kV orta gerilim elektrik kablosu, 1394 metre 1kV alçak gerilim kablosu ve toplam gücü 3940 kVA olan toplam 6 adet 34,5/0,4kV güç trafosu temini ve montajı yapıldı. Yapılan yatırım neticesinde mevcutta 3750kVA (3 ad. 1250kVA) olan elektrik kurulu gücü toplam 7690kVA’ya yani iki katına artırılmıştır. İş kapsamında güç artırım talebinde bulunan toplam 14 adet firmanın alçak gerilim panosuna kadar besleme kablosu çekilerek mevcut panosuna bağlantısı yapılmış ve istedikleri güçte elektrik verilmiştir. Sanayicilerimiz, talep ettikleri güce ek bir yatırım yapmadan elektriği 400 Volt gerilim seviyesinden kullanmaya başlamışlardır. Yapılan yatırımın bedeli 1.653.000 TL‘dir. Yapılan yatırım sadece talepte bulunan 14 sanayi kuruluşumuza değil KOBİ OSB’de bulunan hemen hemen her adaya 34,5kV yüksek gerilim götürülmüştür. Gelecekte olası ilave elektrik enerjisi talepleri çok daha az maliyetle ve kısa zaman içinde sağlanabilecek hale getirilmiştir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.