EOSB Başkanı Küpeli: Başkentliğe hazır olmalıyız

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir ziyareti sırasında verdiği ‘eğitim başkentliği’ sözünü hatırlatarak “Başkentliğe hazır olmalıyız” dedi.

EOSB Başkanı Küpeli: Başkentliğe hazır olmalıyız
14 Ağustos 2018 Salı 15:41

Cumhurbaşkanı tarafından verilen sözün, Eskişehir’in kısa vadede talihini değiştirecek kadar önemli olduğuna dikkat çeken Küpeli, Türk Dünyası Kültür Başkentliği sırasında Eskişehir’e kazandırılan yatırımlara değindi.

Şehir yeteri kadar hareketli değil

‘Kültür Başkentliği sırasında kazanılanlar şehrimiz için Eğitim Başkentliği sırasında kazanılacakların habercisi gibidir’ diyen Küpeli, “Ne mutlu ki bize, Türk Dünyası Kültür Başkenti olmamızı sağlayan Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı hocamız 2019’da da Türk Dünyası Eğitim Başkentliğini şehrimize kazandırdı. Bu sebeple, Eskişehir’in bütün dinamiklerinin “2019 Türk Dünyası Eğitim Başkenti” olacak olmamızın heyecanını yaşaması gerektiğini düşünüyoruz. Ve fakat, maalesef yine gözlemlemekteyiz ki, şehrimiz ve dinamikleri, daha önce de birkaç kez yaşandığı gibi yine hazırlandığımız bu gelişme ile ilgili yeteri hareketliliği yaşamamaktadır. Biz, Eskişehirli sanayiciler olarak, üretim ile eğitimi birbirinden ayrı kavramlar olarak görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

Başkentliğe hazır olmalıyız

Eskişehir Türk Dünyası Eğitim Başkentliği için çalışmalara başladıklarını aktaran Küpeli, “Biz, Organize Sanayi Bölgesi olarak eğitime büyük önem veriyoruz, eğitim ile ilgili farklı projelerimiz var. Müfredatın sanayicilerin tarafından belirlenmesi, sanayi liseleri - kolejlerinin kurulması için her zaman göreve hazırız ve bu konuyla ilgili olarak da atılacak ilk adımında Türk Dünya Eğitim Başkenti kapsamında OSB tarafından atılması gerektiğine inanıyoruz. Eskişehir’in tüm dinamiklerinin de aynı hassasiyet içinde Türk Dünyası Eğitim Başkentliği için gerekli hazırlıkları yapması dileğimizi de belirtme ihtiyacı duyuyoruz. Eskişehir, Eğitim Başkentliği ayrıcalığını sonuna kadar yaşamalıdır. Bunun için de öncelikli şart, Eskişehir’in bütün dinamikleri ile bu konuya odaklanmasıdır. Eskişehir’in sanayicileri hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Şehrin iş, spor, eğitim dinamikleri ile diğer STK’larının da aynı hassasiyeti göstermeleri en büyük dileğimizdir” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.