EKREM BİRSEN: ESNAFIMIZ MAĞDUR

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen yerel seçimler öncesi esnaf ve sanatkarların beklentilerini sıraladı.

EKREM BİRSEN: ESNAFIMIZ MAĞDUR
07 Şubat 2019 Perşembe 17:29

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen yerel seçimler öncesi esnaf ve sanatkarların beklentilerini sıraladı. Birsen otopark sorunundan dolayı esnafın iş yapamaz hale geldiğini aktararak, “31 Mart Türkiye genelinde yapılacak olan yerel yönetimler ilgili seçimlerde esnaf ve sanatkârlarımızın tabi ki de beklentileri var. Eskişehir esnaf ve sanatkârlar odaları birliği olarak yeni seçilecek olan yerel yönetimlerden sokak ve caddelerde esnaf olan ve ticaretle uğraşan tüm insanların ve arkadaşlarımızın işlerini daha da kolaylaştırmak ve ticaret yapanların önünü açılmasını bekliyoruz. Bildiğiniz gibi yapılan birtakım uygulamaların neticesinde Eskişehir’deki meydana gelen trafik sıkışıklığının yaşandığı ve otopark sıkıntısının yaşanması, özellikle şehir merkezinde otopark sıkıntısından dolayı ticaretimizde çok büyük azalmalar var. Bunların canlandırabilmeleri için bir takım geçici tedbirler almamıza rağmen mesela çevreye yakın merkeze yakın okul bahçelerini yazın otopark olarak kullanmıştık. Bu bize ticaret yapan esnafımızı bir nebzede olsa rahatlatmış, geçici de olarak da olsa ticaret yapan esnaf ve sanatkârımıza faydası dokunmuş ve ticarette birtakım canlanmalar olmuştu. Âmâ kış aylarında okulların açılmasıyla yine otopark sıkıntısı hat safhaya ulaşmış ve trafikte yaşanan sıkıntılardan esnaf ve sanatkârlarımız gerçekten mağdur. Bunun giderilmesi için mutlaka seçilecek olan yerel yönetimlerden esnaf ve sanatkârlarımız lehine birtakım kararlar alarak esnaf sanatkârlarımızın sokaklarda, caddelerde ticaret yapabilmeleri için işlerinin kolaylaştırması, mal indirip bindirirken işlerinin kolaylaştırması, yine gelen müşterilere otopark hizmetlerin artması için çalışmalar bekliyoruz” dedi.

Birsen AVM’lere karşı esnafın desteklenmesi gerektiğini aktararak, “Bunun yanında yeni gelişen yerlerde esnaf ve sanatkârlarımıza öncelik verilmesi, AVM’lere karşı esnaf ve sanatlarımızın güçlendirilmesi, AVM’lerin elinde olan bir takım güçlü şartların esnaf ve sanatkârlarımıza tanınması, AVM’lerde rekabetin artmasıyla esnaf ve sanatkârlarımızın elinin güçlenmesi için destekleyici projeleri tüm adaylardan bekliyoruz” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.