Dolar güne düşüşle başladı

Dolar, Fed'in toplantı tutanaklarının ardından küresel bazda değer kaybederken TL karşısında da geriledi. Kur saat 09:00'da yüzde 0.2 düşüşle 3.5625'e indi. Euro/TL ise yüzde 0.2 yükselişle 3.7572'den işlem görüyor.

Dolar güne düşüşle başladı
05 Ocak 2017 Perşembe 09:25

Dün yayınlanan tutanaklar, Fed üyelerinin faz artış hızı konusunda net olmadığını gösterdi. Toplantı tutanaklarına göre, kademeli faiz artırımlarının yukarı yönlü risk taşıdığı tartışıldı. Dolar/TL Türkiye'de Aralık ayı enflasyonunun beklentileri aştığını gösteren veriyle 3.60'ı aşarak tarihi zirveye yükselmişti.
 Bugün yurtiçinde kritik bir veri bulunmazken ABD'de ADP özel sektör istihdam verisi izlenecek. Yarınki tarım dışı istihdam verisi de piyasalar için kritik öneme sahip.
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.