CAM İŞÇİSİ DİRENİYOR

Kristal-İş Sendikası üyeleri, Bakanlar Kurulu kararıyla ertelenen grev yasağına rağmen bugün, sabah vardiyasından önce OSB’deki Paşabahçe Fabrikası önünde toplandı.

CAM İŞÇİSİ DİRENİYOR
24 Mayıs 2017 Çarşamba 09:35


Esgündem26-Fabrika önünde işçilerle birlikte açıklama yapan Kristal-İş Sendikası Şube Başkanı Erdal Akyazı, sendika olarak 5 il 9 fabrikada grev kararı aldıklarını ancak bu kararlarının Bakanlar Kurulu Kararı ile yasaklandığını ifade etti.  Hükümete tepki gösteren Akyazı, “Bilindiği üzere bugün bu meydan da hukukun öngördüğü gibi cam emekçilerinin grev hakkını kullandığı meydan olacaktı. Ancak her grevimizde olduğu gibi AKP hükümeti çam işçisinin grev hakkını Bakanlar Kurulu Kararı ile yasaklamıştır. Şişe Cam işvereni de işçisinin hakkını vermek yerine hükümet kararnamesinin arkasına saklanmayı yeğlemiştir. Halbuki daha 2014 yılında ertelenen can işyerlerindeki grevimizi Anayasa Mahkemesi ‘hak gaspı’ olarak nitelemiş, cam işçisinin grevini haklı ve yerinde görmüştür” dedi. 
 
“Bu yol yanlıştır, bu yol yürünecek yol değildir”
Hükümete çağrıda bulunan Akyazı, 16 Mayıs 2017’de imzaya açılan kararnamenin iptal edilmesini istedi. Akyazı, “Bu hak gasplarının, bu hukuk tanımamazlığın, bu patron seviciliğin, işverenleri uzlaşmaz kıldığı daha önce açıklamalarımızda hükümete ve değerli kamuoyuna bildirmiştik. Bugün gerçekleşen durum dün izim söylediğimiz ve haykırdığımız gerçeklerdir. Bu yol yanlıştır, bu yol yürünecek yol değildir. İsmi adaletle başlayıp, kalkınma ile devam eden bir partinin yolu olmamalıdır. Hukuku katlederek Anayasa Mahkemesi kararlarını hiçe sayarak nasıl adaletli kalacak, nasıl kalkınmayı yakalayacaksınız merak ediyoruz” ifadelerini kulland

“Mücadele bitmeyecek, cam işçisi pes etmeyecek”
İşverene de yüklenen Akyazı, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Cam işçisi hep bahsettiğiniz o ailenin bir parçası değilmiş öyle mi? Hükümetin yasaklama kararlarının arkasına sığınarak cam emekçilerinin hakkını yiyeceksiniz öyle mi? Hakkını vermekten kaçındığınız cam işçisinden huzur ve barış içerisinde üretim yapmasını bekleyeceksiniz öyle mi? Bizler cam işçileriyiz. Şu andan itibaren hem hukuk öğreneceğiz, hem de hukuk tanımazlara hukuk öğreteceğiz. Mücadele bitmeyecek. Cam işçisi pes etmeyecek.”
Açıklamanın ardından işçiler sloganlar atarak idari binaya yürüdü. İdari bina önünde vardiyadan çıkan işçilerle birlikte açıklama yapılarak, oturma eylemine
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erhan - 7 yıl önce
Haklı mücadelenizde rabbim yardım etsin.