BİR DEVRİM İÇİN İMZALAR ATILDI: BİRLEŞEBİLDİK

Eskişehir’in gelişimine ve kalkınmasına katkı sunmak amacıyla kentteki 49 oda ve meslek örgütü tarafından oluşturulan Eskişehir İş Konseyi’nin kuruluş sözleşmesi, TÜLOMSAŞ Devrim Müzesi’nde gerçekleşen törenle imzalandı.

BİR DEVRİM İÇİN İMZALAR ATILDI: BİRLEŞEBİLDİK
13 Mart 2020 Cuma 13:54

Konseyin Dönem Sözcüsü Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, konseyin amaç, hedef ve çalışma şartları hakkında bilgi verdi.  Kesikbaş, Eskişehir İş Konseyi’nin bir fikir kulübü olmadığına dikkat çekerek, kuruluş amaçlarının kent ekonomisi, kalkınması ve kentin taleplerini temel alan değerler ile fiili olarak faaliyet göstermek olduğunun altını çizdi. Kesikbaş, Eskişehir İş Konseyi’nin, üyelerinin temsil edildiği kurum ve kuruluşlar itibariyle birlik, beraberlik ve uzlaşı içerisinde temsil ettiği kurumların genel prensiplerine veya uygulamadaki yasalarına uygun olarak hareket edeceğini belirterek, “Konsey üyeleri hangi dünya görüşünden olursa olsun, bireysel siyasi fikir ve görüşler bir kenara bırakılarak Eskişehir merkezli ortak değerler oluşturulması ve bu ortak değerler sayesinde kamu, sivil toplum ve özel sektör işbirliği ile ekonomik ve siyasi gelişmelere yön verebilen, Türkiye ve küresel düzeyde ekonomisi güçlü çağdaş bir Eskişehir yaratma gayesiyle hareket edecektir” dedi. 

Konseyin siyaseten bireysel görüşmeler değil üye kurum ve kuruluşların somut taleplerinin öncelikli olmasının genel prensipleri olduğunu aktaran Kesikbaş, “Kişisel rekabet değil, Eskişehir’in çıkarları öncelikli olacaktır. Üye kurumların tek başına kifayet edemediği ancak güç birliği ile üstesinden gelinebilecek Eskişehir konularını oluşturmak konseyin en önemli ödevidir. Eskişehir’in gelecek vizyonu, potansiyel projeler veya yapılan hataların çözüm önerileri oluşturularak sunulacaktır” dedi.

Kesikbaş, ayrıca konseyin dönem başkanlığı sistemi ile çalışacağını ve her üç ayda bir dönem başkanının temsil ettiği kurumda toplanacağını da sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğa Sever - 4 yıl önce
Eskişehir'in bekleyen(bekletilen) projelerini , çözerler inşAllah!