Belçika’daki Türkler Eskişehir’de yatırım planlıyor

Belçika Milletvekili Turan ve ETO Başkanı Güler, Belçika’da yaşayan Türk iş insanlarının Eskişehir’de yapabileceği yatırımları ve karşılıklı ticareti geliştirmek için atılacak adımları değerlendirdi.

Belçika’daki Türkler Eskişehir’de yatırım planlıyor
26 Temmuz 2018 Perşembe 14:18

Belçika Milletvekili Güler Turan, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ile bir araya geldi. Belçika ile karşılıklı ticareti geliştirmek, gurbetçi iş insanlarını Eskişehir’e yatırımcı olarak çekebilmek için gerçekleştirilen toplantı ETO’da gerçekleşti. Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Belçika’da çok sayıda Türk’ün ticaret yaptığını belirterek, gurbetçi vatandaşlarımızın Eskişehir’e yatırım yapmaları için çaba gösterdiklerini vurguladı. Bu hedef doğrultusunda Ekim ayında Belçika’daki dernek ve odaların desteğiyle Belçika’daki Türk iş insanları ile Eskişehirli tüccar ve sanayicileri bir araya getireceklerini belirten Güler, bu sayede karşılıklı ticareti geliştirmek için zemin hazırlamayı planladıklarını kaydetti. Eskişehir’de yatırım yapmak isteyen gurbetçi vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye hazır olduklarını kaydeden Güler, Belçika’daki Türk iş insanlarının Avrupalı tüccar ve sanayicileri de yatırım için Eskişehir’e yönlendirebileceğinin altını çizdi.

Yeni yatırımlar için işbirliği vurgusu

Belçika Milletvekili Güler Turan ise, Belçika’da 800-900 kişiye istihdam sağlayan Türk iş insanlarının olduğunu belirterek, bu çaptaki büyük şirketlerle Eskişehirli tüccar ve sanayiciyi yeni yatırımlar için bir araya getirmek istediklerini kaydetti. Belçika’da Türk girişimcilerin gıda, nakliye ve inşaat sektöründe ön plana çıktığını kaydeden Turan, farklı ticari alanlarda ve sanayide de yatırım yapabilmek için işbirliği anlaşmaları imzalanabileceğinin altını çizdi. Belçika’daki Türk kökenli iş insanlarının Avrupa Birliği’nin hibe ve desteklerinden çok faydalanmadığını kaydeden Turan, bu desteklerden faydalanabilmek için Eskişehir Ticaret Odası’nın işbirliğinde ortak projeler gerçekleştirilebileceğini kaydetti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.