BAŞKANLARDAN TÜSİAD’A DESTEK

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan, TÜSİAD'ın açıklamalarına destek verdi.

BAŞKANLARDAN TÜSİAD’A DESTEK
28 Mayıs 2018 Pazartesi 17:32

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler ve Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan’dan erken seçimle ilgili, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan geçen hafta yaptığı “Türkiye'nin gündeminde seçimler var. 2007'den bu yana ortalama 12 ayda 1 yapılan seçimlerden yorgun düştük" ifadelerine yakın değerlendirmelerde bulundu.

Zeydan, seçimlerin gündemde olduğu dönemde ekonomi çarklarının durduğuna dikkat çekerken, Güler 24 Haziran seçimleri sonrası 5 yıl boyunca bir daha seçimin gündeme gelmemesini istedi.

EKONOMİNİN ÇARKLARI DURUYOR

Zeydan,  Kılıçdaroğlu’nun Oda’ya yaptığı ziyarette şu değerlendirmelerde bulundu; “Bizim siyasetten birinci talebimiz iş dünyasının yasama organında daha üst seviyede temsil edilebilmesini sağlamak. Bizim siyasetten diğer bir beklentimiz ise seçim gündeminin bir an önce hayatımızdan çıkmasıdır. Seçimlerin konuşulduğu dönem, seçimlerin gündemde bulunduğu dönem ekonomi çarklarının maalesef durmaya başladığı dönemler oluyor. Birincil gündem maddesinin ekonomi ve ekonominin daha ileriye taşınmasının bizler açısından ne kadar önemli olduğunun altını özellikle çizmek istiyorum.”

BİR DAHA KONUŞULMASIN

ETO Başkanı Metin Güler ise, “Önümüzde 24 Haziran 2018 seçimleri var. Çok kaygılandıran bir nokta…Daha 24 Haziran seçimlerini yapmadan ülkemizde şuan itibariyle yeni seçim senaryoları yapılıyor. Artık sandık önümüze gelsin. Tüm millet olarak, iş camiası olarak görevimizi yapalım. Ondan sonraki süreçte, 5 yıl boyunca da artık bir daha da seçim konusu konuşulmasın diye bir beklenti içerisindeyiz. Yabancı sermaye kaçıyor. Döviz yükselmiş…” ifadelerini kullandı. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.