BAŞKAN GÜLER: ÜYEMİZİN YANINDAYIZ

ETO Başkanı Metin Güler, etkisi her geçen gün daha fazla hissedilen sürecin olumsuz etkilerini hafifletmek için ilgili meslek komitesi temsilcileriyle istişarelerde bulunuyor.

BAŞKAN GÜLER: ÜYEMİZİN YANINDAYIZ
27 Mart 2020 Cuma 14:37

Salgının ekonomik etkileri de gün geçtikçe daha fazla hissediliyor. Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası (ETO) bir yandan üyelerinin talep ve beklentilerini toplarken, bir yandan da taleplerin yerine gelmesi için ilgili makamlarla temasları sürdürüyor.

En çok etkilenen sektörlere mercek

Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ETO bünyesinde ulaştırma, restoran, yeme içme ile eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin bağlı bulunduğu meslek komitelerinin temsilcileriyle istişarelerde bulundu. Kapanan ve faaliyetleri kısıtlanan ETO üyeleri başta olmak üzere ilgili sektörlerdeki durumun değerlendirildiği görüşmelerde, resmi kurumlar nezdinde yürütülmesi gereken çalışmalar ele alındı.

Süreç dikkatle takip ediliyor

Görüşmelerde ayrıca ETO üyelerinin yaşadığı mağduriyetler ve çözüm önerileri de değerlendirildi. Bu kapsamda Eskişehir Ticaret Odası’nın yürüteceği çalışmalar belirlenirken, Oda üyelerinin faaliyetlerine mevcut koşullar dahilinde devam edebilmesi konusunda da istişarelerde bulunuldu.

“Üyelerimizin talepleri yerine geliyor”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan ETO Başkanı Güler, “Sürekli yürüttüğümüz istişareleri COVID-19 salgını gündemiyle özel olarak gerçekleştiriyoruz. Etkilenen sektörlerdeki durumu bire bir sektör temsilcilerinden ediniyor ve gereken girişimlerde bulunuyoruz. Örneğin, sürecin başından itibaren üyelerimizin kredi talebi söz konusuydu. Bu talebin yerine gelmesi için tüm gücümüzü kullandık ve ilk kredi desteği hayata geçti. Bununla birlikte Oda aidatlarının ertelenmesi ile ilgili görüşümüzü TOBB ile paylaşmıştık. Bu karar da hayata geçti ve Haziran ayında ödenmesi gereken ilk taksit Ekim ayındaki ikinci taksitle birleştirildi. Sektörel talepleri bire bir özel olarak çalışıyoruz. Her talebi titizlikle değerlendiriyor, üyelerimizin tüm kısıtlara rağmen ayakta kalmaları için çalışıyoruz. Bu süreçte üyelerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.