Banka promosyonu ile emekliler ek gelire kavuştu

İlk ay 6.7 milyon emekli promosyonu cebine koydu. Başvurusunu yapanlar hızla promosyona kavuşurken, yaşanan rekabet de emeklilere kazandıran fırsatlar ortaya çıkardı.

Banka promosyonu ile emekliler ek gelire kavuştu
12 Nisan 2017 Çarşamba 11:49

Yaklaşık 11.5 milyon emekliye, bir gelir kapısı da bankalardan geldi. Banka promosyonu ile emekliler ek gelire kavuştu. Emekliler, maaşlarının yattığı bankalardan promosyon almaya başladı. Memurlar gibi banka promosyonu almak isteyen emekliler muradına erdi. Yaklaşık 11.5 milyon emeklinin 6.7 milyonu Mart'ta promosyonu cebine koyarken; ödemeler tüm hızıyla sürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile protokol imzalayan bankalar, kimlik kartı ile birlikte şubelerine başvuran ve '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü veren emeklilere, hızlı şekilde promosyon ödemesini gerçekleştiriyor. Bazı bankalar TC kimlik numarasının son rakamına göre belirlenen tarihlerde ödemeyi yaparken, bazıları da başvurunun ardından 1-2 gün içerisinde promosyonu emeklinin hesabına yatırıyor.
Tutar artıyor
Promosyon ödemelerinin Mayıs sonuna kadar yapılması planlanırken, hem başvuruların kolaylaştırılması hem de bankaların hızlı davranması emeklileri ek gelire çabuk kavuşturdu. Ödenen promosyon, emeklilerin maaşına göre farklılık gösteriyor. SGK ile bankalar arasında imzalanan protokol uyarınca, 3 yıllık dönem için taban promosyon tutarı, maaşı bin liranın altında olanlar için 300 lira, maaşı bin ile 2 bin lira arasında olanlar için 375 lira, maaşı 2 bin liranın üzerinde olanlar için 450 lira olarak belirlenmiş durumda. Ancak bankalar arasında yaşanan rekabet, emeklilere ek fırsatların kapısını açtı. Bankalar, emeklilere özel fırsatlar sunmak için çalışmalarına hız verdi. Bazı bankalar, promosyon tutarını artıran kampanyaların startını verdi. Önümüzdeki dönemde bu kampanyaların artması bekleniyor.
Seçim yapılacak
Emeklilerin promosyon almak için Sosyal Güvenlik Kurumu ile protokol imzalayan 16 bankadan birini tercih etmesi gerekiyor. İsteyen emekli mevcut bankasında devam edip promosyonunu buradan alırken, isteyenler de maaşını daha cazip teklif sunan başka bankaya taşıyabiliyor. Bankasını değiştirmek isteyen emeklilerin de işi kolay. Emekliler, maaşlarını taşımak istedikleri bankanın en yakın şubesine giderek işlemlerini tamamlayabiliyor. Ayrıca 'e-devlet'ten de kolayca banka değiştirme işlemi yapılabiliyor. Promosyondan emeklilerin yanı sıra, vefat edenlerin maaşını alan yakınları da yararlanabiliyor..

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.