AYDA 53, YILDA 640 LİRALIK KESİNTİ

Türk-İş Eskişehir İl Temsilcisi Nejat Kılıç, otomatik bireysel emeklilik sistemiyle birlikte artık milyonlarca çalışanın maaşından prime esas kazancın yüzde 3’ü kadar her ay kesinti olacağını söyledi.

AYDA 53, YILDA 640 LİRALIK KESİNTİ
09 Ocak 2017 Pazartesi 16:00

En düşük 53, en yüksek 340 lira kesinti yapılacağını vurgulayan Kılıç, “Asgari ücretliden ayda 53, yılda yaklaşık 640 lira kesinti yapılacak. Sisteme girişte bir kereye mahsus bin lira devlet desteği, her ay yüzde 25’den toplam 160 TL devlet desteği yıl sonunda toplam birikim bin 800 TL olacak. Sistemden bir yıl sonra çıkanlar devlet desteklerinden faydalanamıyor. Destekten faydalanmak için belli süre ve şartlar gerekli. Şu anki bireysel emeklilik sisteminde devlet desteği belirli bir oranda ancak üç yıl sonra hak edilebiliyor” dedi. 10 yıl prim yatıran ve 56 yaşına gelen çalışanların emekliliği hak edeceğini vurgulayan Kılıç, “Emeklilik hakkı kazandığı tarihte parasını topluca çekmeyip en az 10 yıl süreyle kendisine emekli aylığı şeklinde ödenmesini talep edenlere o güne kadar birikmiş tutar üzerinde yüzde 5 oranında ilave bir devlet katkısı daha sağlanacak” şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.