AKYAZI: Krizin faturasının işçi ve emekçi kesime yıkılmamalı

Kristal İş Sendikası Başkanı Erdal Akyazı Pazar ve marketten aldığı tüketim maddeleri ile kameralar karşısına geçerek, gerçek enflasyon oranlarının %70 civarında olduğunu söyledi.

AKYAZI: Krizin faturasının işçi ve emekçi kesime yıkılmamalı
16 Ekim 2018 Salı 12:37

Krizin faturasının işçi ve emekçi kesime yıkılmaması gerektiğini belirten Akyazı, “Kapsamlı bir ekonomik kriz ile karşı karşıyayız. Pervasızca yapılan özelleştirilmelerle üretken kamu kuruluşlarımızın büyük bir kısmı elden çıkartılmış, elde kalan az sayıda kuruluşta idari birimleri parçalanarak, serbestleştirme uygulamalarıyla etkisizleştirilmiştir. Ülke ekonomisi yüksek oranlı borçlandırma ve yoğun ithal girdi kolaycılığı üzerine kurulmuştur. Krizin faturasını işçi ve emekli kesim çekmemeli.  Ülkemizde pinpon topuyla yapılan sahte enflasyon gösterenlere, gerçek enflasyon paketini göstermek istiyorum. Patates geçen yıl 1,5 liraydı şimdi 2.5 lira. Domates geçen yıl 1,5 liraydı şimdi 8 lira civarında.  Pirinç geçen yıl 4,5 liraydı şimdi 10 lira. Zeytin geçen yıl 14 liraydı şimdi 22 lira. Beyaz peynir kilosu 15 liraydı şimdi 25 lira. Kuru fasulye geçen yıl 7,5 liraydı şimdi 15 lira. 5 litrelik sıvıyağ geçen yıl 19 liraydı şimdi 39 lira. Çay geçen yıl 18 liraydı şimdi 27 lira. 60 yaprak defter geçen yıl 3 liraydı şimdi 6 lira” diyerek, enflasyon oranının %70ler civarında olduğunu belirten Erdal Akyazı İşçilerin zammına yapılacak artışın gerçek enflasyon oranlarının göz önüne alınarak yapılması gerektiğini belirtti. Akyazı ayrıca İşsizlik fonunun bankalara aktarılmasının değil işçilerin ihtiyaçları için kullanılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet - 5 yıl önce
Çok doğru katılıyorum.