ABD’Lİ FİRMA ESKİŞEHİR OSB’YE YATIRIMA DAVET EDİLDİ

Geçtiğimiz günlerde Eskişehir’e gelerek bir dizi incelemelerde bulunan ve yeni yatırımlar konusunda Eskişehir’in potansiyelinden çok etkilendiğini ve yeni yatırımlar konusunda Eskişehir’in öne çıktığını ifade eden, Greenbrier firması CEO’su Bill Furman’a, Eskişehir OSB yönetim kurulu Başkanı Nadir Küpeli bir davet mektubu göndererek, yatırıma davet etti.

ABD’Lİ FİRMA ESKİŞEHİR OSB’YE YATIRIMA DAVET EDİLDİ
20 Eylül 2017 Çarşamba 11:41

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesini ziyaret ederek, “Ulusal Raylı Sistemler Araştırma ve Test Merkezi” (URAYSİM) ile ilimizdeki Raylı Sistemler Kümelenmesinin yanı sıra diğer ana üretici ve yan sanayi firmaları konusunda bilgilendirilen Greenbrier firması CEO’su Bill FURMAN’a, yeni yatırım tercihi konusunda bir davette Eskişehir OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli’den geldi.

Eskişehir OSB Yönetimi Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Greenbrier firması CEO’su Bill Furman’a gönderdiği davet mektubunda, “Ülkemizde yapmayı planladığınız yatırımlar için araştırma aşamasında olduğunuzu memnuniyetle öğrenmiş bulunmaktayız. Greenbrier firması olarak sizi, gelecekte ülkemizde planladığınız yatırımları; sanayi şehri ve Anadolunun parlayan yıldızı Eskişehir’de yapmaya davet ediyoruz. 40 yıllık organize sanayi kültürüyle sağlanan altyapı ve üst yapı olanakları, firmanıza lojistik avantajlar sağlayacak coğrafi konumu, sosyo-kültürel açıdan çalışanlarınızı memnun edecek sosyal yaşantısıyla Eskişehir, yatırımlarınız için en doğru tercih olacaktır.” diyerek, Ankara-İstanbul demiryolu üzerinde kurulmuş olan Raylı Sistemler OSB’de bu tür yatırımlar için ayrılan hazır sanayi parsellerini, bu yatırıma tahsis etmek istediklerini ifade etti.

ABD’li Greenbrier firması, bir süredir yeni yatırımlar konusunda Türkiye’de incelemelerde bulunmakta olup, demiryolu alt yapısı, lojistik merkezler, Eskişehir’deki raylı sistemler test alanı ve alt yapısıyla, vagon üretimi, yüksek hızlı tren yatırımı ve konvansiyonel tren üretimi konusunda Türkiye pazarının sunduğu geniş yatırım ortamı hakkında araştırmalar yapmakta. Raylı sistemler sanayinde dünyanın önde gelen üreticilerden ABD kökenli Greenbrier firması halen Kuzey Amerika, Avrupa ve Brezilya’da gerek kendi üretim tesislerinde gerek kurduğu ortaklıklarla yük vagonları, vagon parçaları ve ray dökümü alanında üretim yapan bir şirket olup, 9 bin adet kiralık vagon filosu yanında, toplamda 268 binden fazla vagona yönetim hizmeti sununa sektördeki öncü firmalardan biridir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.