50.YIL GURURU!

Eskişehir sanayisine yön veren ve ülkemiz sanayisine önemli katkılar sunan Eskişehir Sanayi Odası kuruluşunun 50. yılını düzenlenen programla kutladı.

50.YIL GURURU!
10 Kasım 2018 Cumartesi 12:08

-Kimler katıldı?-

Anemon Otel’de gerçekleştirilen programa; Vali Özdemir Çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, Utku Çakırözer, Jale Nur Süllü, Metin Nurullah Sazak, Arslan Kabukçuoğlu, Türkiye Odalar Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Dögeroğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

-Eskişehir olma gecesi-

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, törende yaptığı konuşmada düzenlenen gecenin 50 yılın helal gecesi olduğunu söyledi. Kesikbaş, “Bu gece birlikte, beraberlik içinde Eskişehir olma gecesi. Ortak aklı ve hedefleri oluşturma gecesi. Ben de ESO başkanı olarak helalleşmek istiyorum” dedi.


-Emeği geçenler unutulmadı-

Kesikbaş, “ESO’nun kuruluşu ve çalışmaları boyunca emeği geçen katkı sunan destek veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Ülkemizi ve şehrimizi geleceğe taşımak, çağdaş medeniyetler seviyesine çıkartmak en büyük sermayemizdir” diye konuştu.

-Anadolu’nun Batı’ya açılan kapısı-

Vali Çakacak, etkinlikte yaptığı konuşmasında Eskişehir’in coğrafi konumunun yarattığı avantaj ile tarih boyunca Anadolu’nun Batı’ya açılan kapısı olduğunu söyledi. Çakacak, “Özellikle havacılık ve savunma sanayinde Eskişehir önemli bir merkez olarak adından çok söz ettirecektir. Eskişehir Sanayi Odası, kurulduğu günden bu yana, ilimiz sanayileşmesine hız kazandırmanın yanında, sanayicilerimizin sorunlarıyla da yakından ilgilenmiştir. Çalışmalarını yakından takip ettiğim Sanayi Odamızın, sanayicilerimizin sorunlarını kamuoyunda dile getirmeye devam etmesi; çözüm önerileri sunup, sanayileşmenin önemi konusundaki çalışmalarını artırarak devam ettirmesi ilimiz sanayisine büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

-Bu tekerlek, bu tümsekte kalmaz-

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Eskişehir'in eğitimiyle, kültürüyle, sanayisiyle Anadolu'nun göz bebeği bir kent olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, "Tüm bunlara rağmen iş hayatında hem ayakta kalacaksın hem dereceye girip ödül alacaksın. Bu herkesin harcı değil. Bu nedenle buradaki müteşebbis dostlarımın hepsiyle iftihar ediyorum. Bizlerin sıkıntılı günleri oluyor mu? Oluyor. Son 25 yılda bir sürü sıkıntılı günleri biz atlattık. Bu tekerlek, bu tümsekte kalmaz. Bu tümseği aşacağız. Tümseği çıkarken biraz zorlanırız ama tümsekten inerken hızla ineriz." diye konuştu.

-Plaketle onurlandırıldılar-

Konuşmalardan sonra genç sanayicilere, meslekte 25 yılını doldurmuş sanayicilere, meclis onur üyelerine ve 2017 ihracat şampiyonlarına plaketleri Vali Çakacak, Eskişehir Milletvekilleri Karacan, Çakırözer, Süllü, Sazak, Kabukçuoğlu ve TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu tarafından verildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.