500 LİSTESİNDE YER ALAN FİRMALARIMIZI KUTLUYORUZ

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında Eskişehir'den 6 firma yer aldığını söyleyen Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş M. Özaydemir, "Odamız üyesi firmaların bu listede yer bulması bizler ve şehrimiz için sevindiricidir. Çok çalışmanın ve emeklerinin karşılığı olan bu listeye girmelerinden doları firmalarımızı canı gönülden kutlarız” dedi.

500 LİSTESİNDE YER ALAN FİRMALARIMIZI KUTLUYORUZ
05 Haziran 2017 Pazartesi 15:46

Söz konusu araştırmada Eti Gıda, TUSAŞ, TÜLOMSAŞ, Peyman, Sarar ve Alp Havacılık’ın yer aldığını belirten Özaydemir, "İSO tarafından hazırlanan bu liste ülke sanayimizin ulaşmış olduğu mali kapasitesini ortaya koyması bakımından önemlidir. Ancak bir diğer önemli sonuçta İstanbul dışında artık Anadolu’da üretim yapan birçok firma bu listede yer almaktadır” dedi. 
Liste'nin Eskişehir kısmına bakıldığında dikkat çekici bir sonuç olduğuna değinen Özaydemir, “Biz Eskişehir’in bir havacılık ve raylı sistemler kenti olduğunu söylediğimizde haksız olmadığımız gördük. Bu konuda 3 firmamız listede yer aldı. Ayrıca,  Eti, Sarar ve Peyman gibi firmalarımızda markalaşma konusunda ne kadar önemli bir yol aldıklarını bize bir defa daha gösterdiler” diye konuştu. 
Söz konusu listenin hazırlanmasında firmaların kayıtlı adreslerinin baz alındığının bilgisini veren Özaydemir, “İSO 500 listesinde olan birçok firma aslında ana üretimlerinin bir kısmını Eskişehir'de gerçekleştirmekte. Örneğin, Ford Otomotiv, Arçelik,  Eti Maden, Paşabahçe, Pınar Süt, Çimsa, Paşabahçe Cam, İzocam, Elvan Gıda ve Komveyör gibi bunlarda listede yer alan ve Eskişehir'de üretim yapan firmalarımız. Bu firmalarımızı da düşündüğümüzde 500 listesinde daha çok Eskişehir'den sanayi kuruluşunun listede yer aldığını memnuniyetle görüyoruz” dedi.
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.