“3. TARIM ŞURASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”

Odunpazarı Ziraat Odası Başkanı Naci Erdemli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 3. Tarım Orman Şurası sonuç bildirgesinin de çiftçide hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

“3. TARIM ŞURASI HAYAL KIRIKLIĞI YARATTI”
26 Kasım 2019 Salı 11:24

Tarım şurası beklentileri karşılamadı”

Erdemli , Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 3. Tarım Orman Şurası sonuç bildirgesinin de çiftçide hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.  Çiftçinin sorunlarıyla ilgili somut adımların atılmadığını savunan Erdemli,  “Odunpazarı Bölgesi’nde 140 bin dekar arazide doludan dolayı bir zarar oluşmuştu. Şuradan beklentilerimizden birisi de oluşan zararın karşılanmasına yönelik bir adım atılmasıydı. Ne yazık ki bu olmadı. Mazotta, ÖTV ve KDV indirimi istiyorduk. TARSİM ile ilgili sorunlarımız vardı. Toplulaştırma düzgü işlemiyor. Elektrik faturalarımız çok yüksek. Tarımsal sulamada kullanılan elektrikten vergi alınmamasını istiyorduk. Ancak bu sorunlarla ilgili şuradan çıkan bir çözüm önerisi yok” diye konuştu. 

“30 yılın en kurak Kasım ayını yaşıyoruz”

Son 30 yılın en kurak Kasım ayının yaşandığına dikkat çeken Erdemli,  “Eskişehirli çiftçilerimiz hububat ekimlerini tamamladı. Şimdi yağmur bekliyor. Kasım ayında yaşanan kuraklık çiftçimizi tedirgin ediyor. Tam yağış mevsiminde olmamıza rağmen beklenen yağışlar gerçeklemedi. Özellikle hububatta ekim sonrası yağışlar çok önemlidir. Ancak bu sene tarlalar ekildiği gibi kaldı. Sulama imkanları olanlar için de sıkıntı var. Çünkü yer altı suları uzun süredir kuraklık olduğu için çekildi. Bu nedenle sulama yapmakta da büyük sorun var” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.