2016’da 237 milyon dolarlık ihracat yaptı

TEI, 2016 yılında gerçekleştirdiği 237 milyon dolarlık ihracat rakamı ile savunma ve havacılık alanında en çok ihracat yapan firmalar arasında 2’incilik ödülünü aldı.

2016’da 237 milyon dolarlık ihracat yaptı
27 Nisan 2017 Perşembe 15:32

Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçılar İhracatçıları Birliği (SSI)’nin 26 Nisan’da gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısında Savunma ve Havacılık alanında 2016 yılında en çok ihracat yapan firmalara ödülleri verildi. Türkiye’de uçak motoru parçası üretimi alanında ilk akla gelen şirket olan ve dünyadaki savunma ve havacılık şirketleri arasında yükselişini sürdüren TEI - TUSAŞ Motor Sanayii A.Ş., elde etmiş olduğu ihracat rakamları ile Savunma ve Havacılık Sanayi dalında TUSAŞ’ın ardından 2’inci oldu. Ödülü, TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’tan aldı. 2016 yılında 237 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren TEI, sahip olduğu altyapı ve teknik kabiliyetle, ürettiği yüksek kaliteli ürün ve hizmetler ile uluslararası alanda tanınan ve tercih edilen lider firma olmaya devam etmektedir.
 
 
 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.