11 TESİSİN TEMELİ ATILDI

Bakan Avcı ve Bakan Eroğlu, Eskişehir'de 11 tesisin temeli atma törenine katıldı

11 TESİSİN TEMELİ ATILDI
07 Nisan 2017 Cuma 19:42

 Eskişehir'de baraj ve göletlerin yer aldığı toplam 11 tesisin temel atma töreni, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun katılımlarıyla yapıldı.
Atatürk Kapalı Spor Salonu'nda yapılan temel atma törenine, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Emine Nur Günay ve Harun Karacan, AK Parti Eskişehir İl Başkanı Dündar Ünlü de katıldı. 613 milyon liraya mal olacak olan 11 tesisin temel atma töreni sırasında inşaat alanlarına da telekonferans sistemi ile canlı bağlanıldı.
Temel atma töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Avcı, Eskişehir'e yalnızca 3 yılda 2 milyardan fazla yatırımın yapıldığını söyledi. Temeli atılan barajlar konusunda bilgilendirmelerde bulunan Bakan Avcı, "Yalnızca son 3 yılda Eskişehirimize eğitimden sağlığa, turizmden enerjiye, ulaştırmadan savunmaya ve diğer kamu hizmetleri olmak üzere toplamda; 2 milyar liradan fazla yatırım yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Bildiğiniz gibi 17 Mart’ta, yani daha birkaç hafta önce sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ve riyaseti ile 49 tesis, proje ve işi Eskişehirimize kazandırmanın mutluluğunu yaşadık. 24 Mart’ta ise hükümetimizin Kırsal Kalkınma Projesi kapsamında Eskişehirli genç çiftçilerimize 960 adet küçükbaş hayvan dağıttık. Bugün de Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’nun teşrifleriyle 11 büyük projenin temelini atıyoruz. Eskişehirimize bu kapsamda Sarıcakaya Laçin Barajı’nı, Gündüzler Barajı’nı, Gürsöğüt 1 ve 2 Barajları’nı kazandırarak, Eskişehirli çiftçimizin sulama sorununu büyük ölçüde gideriyoruz. Ayrıca Gürsöğüt 1 ve 2 barajımız, hidroelektrik santral olarak hizmet verecek ve Eskişehirimizin enerji ihtiyacına önemli bir katkı sağlayacak. Ayrıca 5 köy ve mahallemizde taşkın koruma önlemi alıyoruz. Beyazaltın, Dereköy, Güreş, Büğdüz olmak üzere 4 sulama göletimizin çalışmalarına başlıyoruz. Orman koruma, işletmecilik, yangınla mücadele, ormanlık alanların artırılması, orman köylülerimizin desteklenmesi için birçok işin temelini yine bugün hep birlikte atıyoruz" dedi.

"Aynı göleti sulaması dahil 18 ayda bitiriyoruz"
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da, eskiden barajların 22 yılda tamamlanamadığını ifade ederek, "Bugün Allah'a şükür 11 tane tesisin temelini atacağız. Biliyorsunuz, açılışları biz yapmıyoruz. Küçük açılışlar bize düşüyor ama büyük açılışlar Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız tarafından yapılıyor. Daha yeni, Cumhurbaşkanımız 49 tane tesisin açılışını yaptı. Bizde 11 tane getireceğiz, 60'a tamamlayacağız inşallah. Bu tesislerin toplam maliyeti 613 milyon lira. Özellikle baktığınız zaman, burada 8 tane baraj var. Ben bir barajın 22 yıl bitmediğini biliyorum. Ama şimdi Allah'a şükür, biz süreleri kısalttık. Eski Türkiye'de 30 metre yüksekliğindeki gölet, 22 yılda biterken, aynı göleti sulaması dahil 18 ayda bitiriyoruz. Bunun maliyeti 45 milyon lirayken, şimdi 4,5 milyona bitiyor. Neden? Çünkü istikrar var" diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.