11 MİLYON TL KAYNAK AKTARILACAK

Eskişehir Sanayi Odası, mesleki yeterlilik sınavları için 11 milyon TL’lik kaynak yarattı.

11 MİLYON TL KAYNAK AKTARILACAK
16 Temmuz 2019 Salı 14:25

Yenil yılla birlikte mesleki yeterlilik belgesi bütün çalışan ve şirketler için büyük önem arz ediyor. Mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçilerin işten atılması ve mesleki yeterlilik belgesi olmayan işçileri çalıştıran iş verenlerin ciddi cezalar ödeyeceği sürece girilirken ESO, 11 Milyon liralık kaynak yaratarak, mesleki yeterlilik sınavını Eskişehir’deki tüm işletmeleri kapsayacak şekilde ücretsiz yapacak. Başvuruda bulunmak isteyenler ABİGEM Müdürlüğü ve ESO Genel Sekreterliği’ne başvurmaları yeterli olacak.   

Kesikbaş: Tüm şehre sesleniyoruz

Konu ile ilgili yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş; “Sadece Eskişehir Sanayi Odası üyelerini kapsamayan, kentteki tüm işletmeleri kapsayan hepsine destek olacak olan bir paketten bahsediyoruz. 2019’un sonunda itibaren Mesleki Yeterlilik Sınavı ile ilgili devletin verdiği destekler kalkıyor. Bu durum sadece 1000 kişiyi çalıştıran sanayiciyi değil 3-5 kişiyi çalıştıranları da ilgilendiriyor. Hedefimiz 20 bin çalışımıza ulaşmak.  11 milyon TL’lik bir destek paketi hazırladık. İşletmelerimizden bu sınavlar için ceplerinden beş kuruş çıkmayacak. Bilindiği üzere zor günlerden geçiyoruz. O nedenle küçük bir bütçesi olan Sanayi Odası olarak böyle bir paketi açıklamak önemli. Şirketlerin tüm çalışanlarının mesleki yeterlilik belgelerini ceplerinden beş kuruş çıkmadan gerçekleştirebilecekler. 71 meslek dalında destek paketi oluşturuldu. Bu projeyi Sanayi Odası ve ABİGEM iş birliği ile yapıyoruz. Eskişehir’de eğitim anlamında ABİGEM söz sahibi olmayı istiyor. Bu konu ile ilgili gerekli çalışmaları yaptı, yapmaya da devam ediyor. Eskişehir Sanayi Odası olarak iki şeyi ilke edinmiştik. Birincisi ihracat, ikincisi mesleki eğitim. Bu sertifika aslında 20 bin kişilik potansiyeli olan Eskişehir’deki çalışanların sınava tabi tutulması. Amaç; nitelikli iş gücü, kaliteli hizmet, daha az iş kazası, üretimde verimlilik ve daha kolay iş bulmalarını sağlamak. Ve 2019 sonuna kadar sınavları tamamlamak istiyoruz. Kişiye iş başvurusunda bulunurken sahip olduğu yetkinlikleri belgeleme olanağı sağlıyor. Toplamda 6 sektörü kapsıyor. 117 meslek yeterlilik belgesinden 71 tanesi ABİGEM tarafından verilecek” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.