10 bin liraya kadar kredi verilecek

Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank aylık hane geliri 5 bin liranın altında olan bireysel müşteriler için 6 ayı ödemesiz 10 bin liraya kadar kredi desteği verecek. Başvurular 1 Nisan'da başlayacak.

10 bin liraya kadar kredi verilecek
30 Mart 2020 Pazartesi 15:57

Kamu bankaları, aylık hane geliri 5 bin liranın altında olan bireysel müşteriler için kredi desteği verecek. Yeni destek; Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıkmayla duyuruldu.

Açıklamada "Küresel ölçekte yaşanan ve ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgınının ekonomik hayata, üretim ve istihdama ilişkin olası hasarlarını en aza indirme hedefiyle uygulamaya alınan Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri doğrultusunda Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank olarak hane halkı geliri aylık 5.000,-TL ve altında olan bireysel segmentte yer alan müşterilerimizi finansal açıdan desteklemek için yeni bir kredi uygulaması başlatıyoruz" denildi.

6 AY ÖDEMESİZ, 36 TAKSİT

Bireysel İhtiyaç Desteği Kredisi 10 bin liraya kadar verilecek. 6 ayı ödemesiz olacak kredi için 36 aya kadar vade  yapılabilecek. Aylık ödemelerin taksidi eşit olacak.

1 NİSAN'DAN İTİBAREN

Açıklamaya göre, kredi bankalar tarafından ortak kriterlerle değerlendirilecek. Müşteriler, Ziraat Bankası, Halkbank ya da Vakıfbanktan yalnızca birine başvuru yapabilecek. Başvurular ise 1 Nisan'da başlayacak.

BAŞVURULAR İNTERNETTEN

Sağlık önlemleri kapsamında kredi başvurularının öncelikli olarak

mobil uygulamalar ve internet şubeleri aracılığıyla yapılması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bankalarca başvuru kanallarının açılması ve taleplerin toplanması sonrasında, kredi kullandırılması uygun olarak değerlendirilen müşterilerin hesaplarına kredi tutarları aktarılacak olup, müşteriler kredi tutarını ATMlerden çekebileceklerdir."

BAKAN ALBAYRAK: TEMEL İHTİYAÇ DESTEĞİ'Nİ DEVREYE ALDIK

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "Ekonomik İstikrar Kalkanı adımları kapsamında tüm kurumlarımızla, vatandaşımızın ihtiyaçlarına destek olmayı sürdürüyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.